Πώς να διατηρηθείτε καθαρές και φρέσκιες τις καυτές ημέρες του Αυγούστου

Πώς να διατηρηθείτε καθαρές και φρέσκιες τις καυτές ημέρες του Αυγούστου

Με τη θερμοκρασία και την υγρασία να ανεβαίνουν κατακόρυφα, είναι σχεδόν απίθανο να περάσετε μια ολόκληρη ημέρα του Αυγούστου χωρίς να αισθανθείτε… αηδία με τον ιδρώτα να τρέχει πάνω σας όλο και περισσότερο. Ποιο είναι το μυστικό;

Εντάξει, καλοκαίρι είναι, ζέστη κάνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα  ευχαριστηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο το φετινό σας καλοκαίρι! Υπάρχει ελπίδα! Ακόμη και αν ο ιδρώτας που προκαλείται αυτήν την εποχή είναι αναπόφευκτος, εσείς μπορείτε να διατηρήσετε το σώμα σας φρέσκο και καθαρό κατά τη διάρκεια της ημέρας με έναν απλό και εύκολο τρόπο.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε την καλοκαιρινή υγρασία, είναι να κάνετε τακτικά κρύα ντους μέσα στην ημέρα. Ίσως σας ακούγεται μια «σπάταλη» ή απλοϊκή λύση, ωστόσο με το να κάνετε κρύα ντους 2 με 3 φορές την ημέρα, το σώμα αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα την υγρασία της ζέστης και ρυθμίζει την υπερβολική παραγωγή του ιδρώτα.

Ο ιδρώτας είναι η φυσική αντίδραση του οργανισμού στη ζέστη, κάθε φορά που καταλαβαίνει πως η εσωτερική μας θερμοκρασία βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από το φυσιολογικό, όπου δυστυχώς τείνει να είναι ένα εξαιρετικά συχνό φαινόμενο τις ημέρες του Αυγούστου. Τα συχνά κρύα ντους μέσα στην ημέρα, μειώνουν αποτελεσματικά τη θερμοκρασία του σώματος, περιορίζοντας την παραγωγή του ιδρώτα τουλάχιστον για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Δείτε Επίσης
Νερό και άσκηση

Με τον τρόπο αυτό, βοηθάμε το σώμα να παραμένει φρέσκο και καθαρό, μειώνοντας ταυτόχρονα τις πιθανότητες για εμφάνιση ακμής.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.