Το παιχνίδι έξω κατά της μυωπίας των παιδιών

Το παιχνίδι έξω κατά της μυωπίας των παιδιών

Μία μελέτη από την Αυστραλία αποδεικνύει ότι, οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους επιδρούν θετικά στην καλή όραση των παιδιών. 

Η έκθεση σε φως της ημέρας για δύο με τρεις ώρες ημερησίως, βοηθά στη ρύθμιση της ανάπτυξης του ματιού, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης μυωπίας ή έστω περιορίζει την έκτασή της, μειώνοντας τους τελικούς βαθμούς της, σύμφωνα με μια μελέτη του Australian Research Council.

Στη συγκριτική αυτή μελέτη εξετάστηκαν παιδιά από δύο ομάδες που είχαν περίπου τις ίδιες συνήθειες σε χρόνο ανάγνωσης, σε χρόνο παρακολούθησης τηλεόρασης, σε χρήση του υπολογιστή. Η μία σημαντική διαφορά μεταξύ των δυο πληθυσμών ήταν στον χρόνο που δαπανούσαν σε εξωτερικούς χώρους. Τα παιδιά της πρώτης ομάδας πέρασαν κατά μέσο όρο 30 λεπτά κάθε ημέρα σε υπαίθριους χώρους, σε σύγκριση τα παιδιά της δεύτερης ομάδας που βρίσκονταν έξω κατά μέσο όρο 2 ώρες.

Η μελέτη έδειξε ότι το 30% των παιδιών της πρώτης ομάδας, σε αντίθεση με το μόλις 1,3% της δεύτερης ομάδας ηλικίας 6-7 ετών είχε ήδη αναπτύξει διαθλαστικό πρόβλημα όρασης (μυωπία).

Επίσης, παιδιά με τα χαρακτηριστικά της πρώτης ομάδας, που τελειώνουν το σχολείο φορώντας γυαλιά φτάνουν στο υψηλότατο ποσοστό του 90%, ενώ το ποσοστό στη δεύτερη ομάδα φτάνει περίπου στο 20%.

Δείτε Επίσης
Δουλεύοντας έξω: Η νέα τάση εργασίας και τι πρέπει να γνωρίζετε

Συμπερασματικά, η μελέτη δείχνει ότι οι outdoor δραστηριότητες πρέπει να υπάρχουν, σε διάφορες μορφές, στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών, επιδρώντας θετικά και στη σωστή ανάπτυξη της όρασής τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μυωπία και άλλες διαθλαστικές ανωμαλίες, μπορείτε να δείτε εδώ: http://lasermiopias.gr 

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.