Άντρες, τι πρέπει να ξέρετε πριν κοιμηθείτε μαζί μας;

Άντρες, τι πρέπει να ξέρετε πριν κοιμηθείτε μαζί μας;

Άντρες βγάλτε έξω τα μολύβια σας και κρατήστε σημειώσεις! Πρόκειται να διαβάσετε ένα υπερ-ταχύρυθμο μάθημα στο πώς να είστε ο τύπος συντρόφου με τον οποίο πολλές γυναίκες θα ήθελαν να βγουν ραντεβού! Κατάλληλο θέμα για να τον βάλετε να το διαβάσει…

επιμέλεια: Νικολέτα Γιαννοπούλου

Το γυναικείο σώμα είναι απόλυτα εκτεθειμένο και ακόμα παρεξηγημένο. Μην ξεχνάτε ότι οι επιστήμονες δεν ήξεραν πως ακριβώς λειτουργεί η κλειτορίδα μέχρι το 2009! Οπότε δεν είναι και τόσο μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι όταν πρόκειται για το ετεροφυλικό σεξ, οι γυναίκες ακόμη δεν έχουν ίσες ευκαιρίες στην απόλαυση.

Το πώς μια γυναίκα νιώθει για το σώμα της μπορεί να επηρεάσει άμεσα το πόσο απολαμβάνει το σεξ. Αρκετοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες με αρνητική αίσθηση του σώματός τους αποσπώνται κατά τη διάρκεια του σεξ με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από την ευχαρίστηση. Αυτό μπορεί να φαίνεται παράλογο στους άντρες που πιστεύουν ότι η γυναίκα με την οποία βρίσκονται είναι πανέμορφη. Είναι σημαντικό όμως να θυμάστε ότι εσείς πιστεύετε ότι είναι όμορφη, δεν σημαίνει ότι η ίδια αισθάνεται έτσι.

Η κουλτούρα μας δίνει περισσότερη αξία στην ανδρική ικανοποίηση παρά στη γυναικεία. Ο λόγος που -όπως επιβεβαιώνεται και από τις μελέτες- οι άντρες απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο από τις γυναίκες, είναι εν μέρει αποτέλεσμα του ότι θέτουμε ως προτεραιότητα σεξουαλικές «πράξεις» που προσφέρουν μεγαλύτερη ευχαρίστηση στον άντρα, όπως η κολπική συνεύρεση. Και ενώ μόλις το 8% των γυναικών φτάνουν σε οργασμό μέσω αποκλειστικά του κολπικού σεξ, από τη μεριά των αντρών το ποσοστό αγγίζει σχεδόν το 100%.

Όσο περισσότερο επενδύσει ο άντρας στην ευχαρίστηση της συντρόφου του, τόσο πιο πιθανό είναι για τη γυναίκα να το απολαύσει. Το «οργασμικό χάσμα» μεταξύ των δύο φύλων φαίνεται πολύ περισσότερο στις αρχικές σεξουαλικές συναντήσεις δύο ανθρώπων. Με άλλα λόγια, όσο πιο «δεσμευμένοι» και αφοσιωμένοι είναι στη σχέση ο άντρας, τόσο πιο πολύ μικραίνει αυτό το χάσμα.

Το γεγονός ότι δεν μιλάει, δεν σημαίνει ότι όντως το απολαμβάνει. Σύμφωνα με τη σύμβουλο σχέσεων Debra Smouse, οι γυναίκες πολλές φορές φοβούνται πως οι άντρες θα νομίσουν ότι έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία εάν εκφράσουν καθαρά τι τους αρέσει και τι όχι. Βγάλτε την από τη δύσκολη θέση και ρωτήστε μόνος σας.

Οι γυναίκες απολαμβάνουν το περιστασιακό σεξ ακριβώς όσο και οι άντρες. Στερεοτυπικά οι γυναίκες φαίνονται να ψάχνουν μέσω της σωματικής ικανοποίησης την αληθινή αγάπη. Στην πραγματικότητα, μια έρευνα του 2011 έδειξε ότι οι γυναίκες είναι το ίδιο ανοιχτές στο περιστασιακό σεξ εφόσον [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] όμως αφενός δεν θα κακοχαρακτηριστούν και αφετέρου ο σεξουαλικός τους σύντροφος θα είναι ικανός και θα κάνει την εμπειρία ευχάριστη.

Δείτε Επίσης
Η μαγεία του έρωτα: 6 λόγοι που μας αρέσει να ερωτευόμαστε

Η μέση γυναίκα χρειάζεται 10 με 20 λεπτά για να φτάσει σε οργασμό κατά τη διάρκεια των προκαταρτικών και του κολπικού έρωτα. Οι άντρες από την άλλη χρειάζονται αντίστοιχα 7 με 14 λεπτά. Η μεγαλύτερη διαφορά όμως έγκειται στο ότι πολλές γυναίκες χρειάζονται ποικιλία σεξουαλικών μεθόδων για να το καταφέρουν, οπότε σιγουρευτείτε ότι θα την ρωτήσετε τι είναι αυτό που της αρέσει.

Εάν όντως δεν τα καταφέρετε παρά τις προσπάθειές σας, μην πιστέψετε ότι ήταν όλο χαμένος χρόνος. Πολλές φορές το άγχος της γυναίκας σχετικά με αυτό, την οδηγεί να μην μπορέσει τελικά να φτάσει σε οργασμό. Και πάλι, η επικοινωνία είναι το παν. Άλλωστε, η ικανότητα και η συχνότητα που καταφέρνουν οι γυναίκες να φτάσουν σε οργασμό ποικίλει μεταξύ τους.

Εάν νιώθετε ότι το άγγιγμά σας δεν την ανάβει, τότε μάλλον απλά δεν την αγγίζετε στο σωστό σημείο. Αξίζει να πάρετε χρόνο για να καταλάβετε ποιο σημείο του σώματός της αγαπά περισσότερο και να του δώσετε περισσότερη σημασία εκείνη τη στιγμή.

Τέλος, για κάποιες γυναίκες, δυστυχώς, το σεξ δεν αποτελεί ευχάριστη αίσθηση. Απλές εξηγήσεις όπως «είμαι κουρασμένη» ή «έχω πονοκέφαλο», μπορεί να κρύβουν πολύ πιο περίπλοκα ζητήματα. Είτε ο πόνος είτε η χαμηλή λίμπιντο, μπορεί να αποτελούν πρόβλημα για τη γυναίκα όσον αφορά το θέμα του σεξ. Εάν δεν είστε σίγουρος για το πώς νιώθει, απλά ρωτήστε την.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.