Το «λυσάρι» της γλώσσας του ανδρικού σώματος

Το «λυσάρι» της γλώσσας του ανδρικού σώματος

Η ερωτική επικοινωνία δεν ταυτίζεται πάντα με τη λεκτική έκφρασή της. Αυτός είναι ο λόγος που η κατανόηση των ασυνείδητων μηνυμάτων που εκπέμπει το ανδρικό σώμα είναι πολύτιμη για την πορεία των σχέσεών μας με εκείνους. Πέντε απλές συμβουλές για να διαβάσουμε τις λέξεις πίσω από τις κινήσεις τους αρκούν για να φωτίσουν το μυστήριο.

Από τη Δέσποινα Σάμψων

Δεν διαβάζονται εύκολα. Οι άντρες αποτελούν κλειστά βιβλία με σελίδες κολλημένες τη μία πάνω στην άλλη. Από τη στιγμή που χρησιμοποιούν τουλάχιστον 13.000 λιγότερες λέξεις από τις γυναίκες, είναι κατανοητό ότι δύσκολα θα εκφράσουν τις επιθυμίες τους.

Η γνώση γύρω από το αντρικό σώμα και τη γλώσσα που χρησιμοποιεί αποδεικνύεται το πιο χρήσιμο εργαλείο για να τους πλησιάσουμε. Για να δούμε…

1.    Πώς αντιλαμβάνονται, αν τους φλερτάρουμε;

Με δυσκολία. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, με μεγαλύτερη δυσκολία από εμάς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιούν διαφορετικές και μάλλον λιγότερες περιοχές του εγκεφάλου τους για να «διαβάσουν» τη γλώσσα του σώματος μας.

Πολλές φορές, λοιπόν, έχει αποδειχτεί σε έρευνες ότι οι άντρες χάνουν τις πρώτες ενδείξεις ενδιαφέροντος από μία γυναίκα. Κατά μέσο όρο μία γυναίκα που φλερτάρει, θα χρειαστεί να κοιτάξει έντονα έναν άντρα τουλάχιστον τρεις φορές για να πάρει μπροστά ο κινητήρας του…

Από την άλλη πλευρά, εμείς οι γυναίκες είμαστε ταχύτερες στην παρτίδα αυτή. Μετά από μελέτη μαγνητικών τομογραφιών αντρών και γυναικών, οι ερευνητές κατέληξαν ότι ενεργοποιούνται μεγαλύτερες περιοχές του γυναικείου εγκεφάλου (14 έως 16), όταν εκτιμούμε τη συμπεριφορά ενός άλλου συγκριτικά με τον αντρικό εγκέφαλο που βάζει σε κίνηση 4 έως 6 περιοχές.

2.    Πώς λένε ψέματα;

Κάτι είχαμε καταλάβει από την εμπειρία μας αλλά δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι άντρες και γυναίκες λέμε με διαφορετικό τρόπο ψέματα. Αυτό αποδεικνύεται και επιστημονικά και εξηγείται ανιχνεύοντας το κίνητρο της μικρής αυτής απάτης.

Οι άντρες μας λένε ψέματα για να φανούν πιο ισχυροί, πιο ενδιαφέροντες και φυσικά πετυχημένοι. Έχει υπολογιστεί ότι λένε 8 φορές περισσότερες ψέματα για τους ίδιους συγκριτικά με τα ψέματα που λένε για άλλους.

Οι γυναίκες πάλι ψευδόμαστε μεν (αλίμονο!) αλλά όχι τόσο για εμάς τις ίδιες. Ο λόγος είναι για να προστατεύσουμε τα αισθήματα άλλων ή για να κάνουμε τους άλλους να νιώσουν καλύτερα με τους εαυτούς τους.

3.    Ποιος τύπος γυναίκας τους αρέσει;

Αν και όλες μας θα πιστεύαμε ότι η ομορφότερη γυναίκα θα ήταν εκείνη που θα έβρισκε κάποιος ελκυστική, η ψυχολογία της έλξης ανατρέπει τα δεδομένα. Εκείνη που ανταποκρίνεται στο φλερτ, και επομένως δηλώνει ανοιχτά τη διαθεσιμότητά της, κερδίζει το ενδιαφέρον και την καρδιά του.

Ποιες είναι οι πιο πετυχημένες δηλώσεις ανταπόκρισης; Πρώτα από όλα το χαμόγελο Ακολουθούν η εκφραστικότητα στο πρόσωπο, το ελαφρύ σταύρωμα των χεριών, η απομάκρυνση των χεριών από τις τσέπες, η περιήγηση του βλέμματός μας στον άλλο (ξεκινώντας από τα μάτια του, στο στόμα του και μετά στο σώμα) και τέλος η κλίση προς εκείνον ή απλά να γέρνουμε προς το μέρος του. Check!

Δείτε Επίσης
6 εκφράσεις προσώπου που σημαίνουν ότι ελκύετε κάποιον

4.    Πως θα καταλάβουμε ποια τους ελκύει;

Τα αγόρια μας συχνά αποκαλύπτουν με τις μύτες των παπουτσιών τους ποιο πρόσωπο τους ενδιαφέρει περισσότερο από μια παρέα. Επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη θεωρία έλξης που συνδέει αυτή την ακούσια κίνηση με τον ή τη σταρ της προσοχής μας.

Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τους άντρες ακόμα και σε μια επαγγελματική συνάντηση και πού στρέφονται οι μύτες των παπουτσιών τους. Συνήθως ο φυσικός ηγέτης είναι εκείνος τον οποίο ασυναίσθητα όλοι «δείχνουν» με τα πόδια τους.

5.    Γιατί καταλαμβάνουν τόσο χώρο;

Γιατί μπορούν… θα έλεγαν οι ίδιοι σαν κακομαθημένα παιδιά! Οι έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν βιολογικές αιτίες πίσω από τα απλωμένα πόδια κάτω από το τραπέζι, το χέρι που πιάνει το μοναδικό μπράτσο του καθίσματος της αεροπορικής θέσης ή το σώμα που ξαπλώνει κατά πλάτος όλου του κρεβατιού.

Τα άκρα που καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο σχεδόν με φυσική άνεση δείχνουν και την τάση τους για εδαφική κυριαρχία και φυσική επιβολή τους. Η ανάγκη επίδειξης της εξουσίας τους που πηγάζει από την κατάληψη ενός συγκεκριμένου χώρου πέρα από το δεδομένο μιλάει από μόνη της.

Έξτρα μπόνους συμβουλή για εκείνους: ποιο μέρος του αντρικού σώματός τους μας αρέσει;

Τι παίρνουμε συνήθως από το κυρίως πιάτο του; Στήθος ή μπούτι; Λοιπόν, η απάντηση είναι τα οπίσθιά του, παρακαλώ! Και προφανώς αυτά είναι που τσεκάρουμε πρώτα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.