Νέα μελέτη: Οι σύζυγοι προκαλούν περισσότερο άγχος στις γυναίκες παρά τα παιδιά

Νέα μελέτη: Οι σύζυγοι προκαλούν περισσότερο άγχος στις γυναίκες παρά τα παιδιά

Οι περισσότερες γυναίκες θα αναφέρουν αστειευόμενες τους συζύγους τους ως ένα από τα παιδιά τους, αλλά πόση αλήθεια υπάρχει σε αυτή τη δήλωση; Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και δημοσιεύτηκε από το Today.com, υπάρχει πολλή αλήθεια πίσω από αυτό το ύπουλο σχόλιο.

Στη σύγχρονη εποχή, οι περισσότερες μαμάδες δεν αναλαμβάνουν μόνο την ανατροφή των παιδιών, το μαγείρεμα και το καθάρισμα του σπιτιού, αυτά ταυτόχρονα προσπαθούν να διατηρήσουν μια καριέρα.

Υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις σε αυτό, αλλά τελικά αυτή είναι η πιο χαρακτηριστική κατάσταση. Εξαιτίας αυτού, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι οι περισσότερες μαμάδες είναι πολύ αγχωμένες.

Σε μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Today, 7000 μαμάδες μίλησαν για τις εμπειρίες τους με τη μητρότητα. Κατά μέσο όρο, οι περισσότερες μητέρες βαθμολόγησαν το άγχος τους με 8,5 στα 10. Επιπλέον, το 46% δήλωσε ότι οι σύζυγοί τους προσθέτουν ακόμη περισσότερο άγχος στη ζωή τους, αντί να το απομακρύνουν.

Και πολλές από αυτές τις μητέρες (όχι τόσο στοργικά) αναφέρθηκαν στους συντρόφους τους ως μεγάλα παιδιά, αντί για ισάξιους συνεισφέροντες. Ενώ αυτές οι μαμάδες αναγνώρισαν ότι οι σύζυγοί τους είχαν «αγχωτικό μπαμπά», αναφέρθηκαν επίσης στο γεγονός ότι το άγχος τους φαινόταν διαφορετικό.

Όσον αφορά τις ευθύνες και τα καθήκοντα στο νοικοκυριό, οι περισσότερες γυναίκες ένιωθαν ότι οι εργασίες έπεφταν σε μεγάλο βαθμό στην πλάτη τους, αφήνοντας όχι αρκετό χρόνο κάθε μέρα για να ολοκληρώσουν τα πράγματα.

Δείτε Επίσης
Νέα μελέτη: Ποιος τύπος ανθρώπου είναι πιο πιθανό να προσπαθήσει να κλέψει τον σύντροφό σας;

Μία στις πέντε είπε ότι δεν έχει αρκετή υποστήριξη από τη σύζυγό της

Αντίθετα, από τους 1.500 άνδρες που ερωτήθηκαν, οι γυναίκες δήλωσαν ότι ένιωθαν ότι συνεισέφεραν περισσότερο από ποτέ, αλλά δεν έπαιρναν κανένα εύσημο.

Περίπου μάλιστα το 30% από αυτές εξήγησαν ότι αυτό που ήθελαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν η αναγνώριση αυτού που είχαν καταφέρει.

Ο Hal Runkel, θεραπευτής και συγγραφέας, υποστήριξε ότι αυτό δείχνει κατά βάση ότι «το πρόβλημα δεν είναι οι άνδρες, είναι ο γάμος», υποστηρίζοντας ότι ο γάμος είναι δύσκολος από τη φύση του.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.