Τι μας μαθαίνουν τα ροζ μυθιστορήματα;

Τι μας μαθαίνουν τα ροζ μυθιστορήματα;

Κι όμως, έχουμε τουλάχιστον… 20 μαθήματα που παίρνουμε από τα ρομαντικά ή ερωτικά μυθιστορήματα και τις ροζ ιστορίες! Ακόμη κι αν δεν τα έχουμε… σε εκτίμηση.

Οι πιο πολλές γυναίκες διαβάζουμε ροζ λογοτεχνία σαν διέξοδο, σαν χαλάρωση ή απλά για διασκέδαση χωρίς προβληματισμούς. Κι όμως, κάποιοι που ασχολήθηκαν βαθύτερα… διαπίστωσαν κι άλλα πράγματα. Όπως πόσα μπορούμε να μάθουμε για ιστορία, άλλες εποχές και ανθρώπους, άλλους τόπους, αλλά και για τον έρωτα και το σεξ! Ακόμη και πώς αυτού του είδους τα βιβλία παρουσιάζουν το πώς θα βρούμε την αγάπη, την ικανοποίηση ή και την ευτυχία!

 1. Η ατέλεια που σιχαίνεστε στον εαυτό σας (π.χ. φακίδες, ελιά, καμπύλες, σγουρά μαλλιά…) είναι ακριβώς αυτό που λατρεύει ο ήρωας και το βρίσκει ακαταμάχητο!
 2. Οι επίμονες ή παθιασμένες ηρωίδες που δεν τις σταματά τίποτα και δεν ξέρει κανείς ποια θα είναι η επόμενη κίνησή τους, είναι αυτές ακριβώς που εκθειάζονται και αυτές που όλοι βρίσκουν συναρπαστικές. Οπότε, σταματήστε να λέτε «Ας είμαι εντάξει», ή κάθε φορά που θέλετε να τα πείτε έξω από τα δόντια, να δαγκώνετε… τη γλώσσα σας!
 3. Οι «πρωταγωνιστές» ερωτεύονται τις ηρωίδες που είναι ελκυστικές προσωπικότητες, έξυπνες και τσαχπίνες. Γι’ αυτό σταματήστε να είστε το «καλό κορίτσι» όλη την ώρα.
 4. Οι ήρωες και οι ηρωίδες είναι ευγενείς με τους υπηρέτες, τους σερβιτόρους, τα ζώα και τα παιδιά. Οι κακοί άνθρωποι όχι.
 5. Οι ήρωες δέχονται την απάντηση «όχι», ειδικά όταν την ξεστομίζει γυναίκα.
 6. Οι γυναίκες αξίζουν την αγάπη και τον σεβασμό.
 7. Υπάρχουν τόσοι ευφημισμοί και περιγραφές για τα γενετικά όργανα ανδρών και γυναικών… που ούτε μπορούσατε να φαντασθείτε.
 8. Εμφανίζονται τόσες δυνατότητες για το τι κάνουμε στο κρεβάτι (στον αχυρώνα, στον πύργο, στην εξοχή ή όπου αλλού μας κυριάρχησε το πάθος) και πώς να το ζητήσουμε. Η καλή επικοινωνία καταλήγει σε καλύτερο σεξ… Τα ρομαντικά μυθιστορήματα μας προμηθεύουν τις ιδέες και το κατάλληλο λεξιλόγιο.
 9. Τα ιστορικά ρομαντικά μυθιστορήματα είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να μάθετε ιστορία, να δείτε άλλους τόπους, άλλες εποχές και άλλους ανθρώπους.
 10. Μπορείτε να κάτσετε αναπαυτικά και να ζήσετε ευτυχισμένα.
 11. Στα μυθιστορήματα αυτού του είδους η γυναικεία σεξουαλική ικανοποίηση αποτελεί προτεραιότητα.
 12. Αν έχετε απορίες για τον οργασμό ή για διάφορα σεξουαλικά παιχνίδια και ντρέπεστε να ρωτήσετε, ιδού πεδίον δόξης! Τα ροζ μυθιστορήματα σας διδάσκουν εκ του ασφαλούς.
 13. Tι άλλο ανακαλύπτουμε; Ότι οι δειλοί, συμμαζεμένοι και ήσυχοι άνθρωποι μπορεί να είναι περισσότερο από αυτό που δείχνουν, και ίσως είναι ένας από αυτούς το άτομο που αναζητάτε.
 14. Όλοι έχουμε παρελθόν… και μάλλον ποτέ δεν ξέρουμε όλη την ιστορία του άλλου. Γι΄ αυτό μην κρίνετε αλλά και μην επαναπαύεστε.
 15. Δεν χρειάζεται να ξέρετε να κάνετε το τέλειο μακιγιάζ ματιών, το άψογο στιλ μαλλιών και να διαλέξετε το σωστό φόρεμα για όλες τις περιστάσεις… για να βρείτε τον έρωτα και την ευτυχία. Βρείτε τον άνθρωπο που θα ερωτευθείτε έτσι όπως είστε!
 16. Οι άνδρες και οι γυναίκες αξίζουν τον έρωτα και τη χαρά. Σε ποιες άλλες ιστορίες δηλώνεται ξεκάθαρα αυτό;
 17. Οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να ζήσουν ευτυχισμένοι μαζί. Αυτό που μετράει είναι η αγάπη.
 18. Είναι ΟΚ να έχουμε κάποιον να μας βοηθήσει ή να αγκιστρωθούμε πάνω του για να μας λύσει το πρόβλημα. Ναι, είναι θαύμα να υπάρχει κάποιος να μας σώσει!
 19. Χμ, ακόμη και αν όλα (σε κάποια κεφάλαια) δεν βαίνουν καλώς, είναι σίγουρο ότι η ηρωίδα θα τα καταφέρει και μόνη της ή θα ξεπεράσει τις κακοτοπιές και την… τραγωδία.
 20. Η ζωή έχει πολλές ευτυχισμένες στιγμές. Μερικές φορές χρειαζόμαστε κάτι (έστω κι ένα ανάγνωσμα) για να μας το θυμίσει.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.