Καλοί τρόποι… στον αέρα!

Αποφύγετε να γέρνετε το κάθισμά σας και αφήστε χώρο σε όποιον κάθεται στο μεσαίο κάθισμα. Μπορεί να ασφυκτιά!
Αποφύγετε να γέρνετε το κάθισμά σας και αφήστε χώρο σε όποιον κάθεται στο μεσαίο κάθισμα. Μπορεί να ασφυκτιά!
Αυτό δεν είναι ταξίδι αλλά εφιάλτης! Φροντίστε όσο μπορείτε τη συμπεριφορά των παιδιών σας σε μία πτήση
Ένα δύο ποτάκια μπορεί να βοηθούν αλλά κοιτάξτε μη φθάσετε να μεθύσετε!
Ο χώρος των ντουλαπιών είναι για όλους! Σκεφθείτε τον όγκο των αποσκευών σας.
Προβολή Φωτογραφιών
Αποφύγετε να γέρνετε το κάθισμά σας και αφήστε χώρο σε όποιον κάθεται στο μεσαίο κάθισμα. Μπορεί να ασφυκτιά!

Οι ημέρες που το ταξίδι με το αεροπλάνο ήταν μία πολυτέλεια για λίγους, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Αντιθέτως, σήμερα, ένα αεροπορικό ταξίδι έχει γίνει μία συνήθεια για τους περισσότερους και μαζί έχουν εξαφανιστεί και οι ανέσεις και οι ευγενικές συμπεριφορές…

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Τα καθίσματα έχουν στενέψει σε βαθμό ασφυξίας, το φαγητό έχει γίνει λίγο, μέτριο έως άθλιο, ακόμη και οι αεροσυνοδοί – μετά την απίστευτη καταπόνηση- έχουν πάψει να είναι αυτό που θυμούνται ή συζητούν οι παλαιότεροι… Αλλά και οι επιβάτες μοιάζει να έχουν πετάξει από το παράθυρο (που δεν ανοίγει κιόλας!), τους καλούς τους τρόπους. Παρόλα αυτά, εμείς λέμε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχει η συμπεριφορά παίζει ρόλο!

Ας δούμε 6 σημεία που θα μας κάνουν καλύτερους:
  • Να γείρω το κάθισμα ή όχι; Το ξέρετε και από προσωπική εμπειρία! Ιδιαίτερα τα καθίσματα της οικονομικής θέσης έχουν τόσο μικρή απόσταση σε κάθε σειρά, που είναι ξεκάθαρο ότι αν ο μπροστινός γείρει το κάθισμα, εμείς αισθανόμαστε κάτι παραπάνω από στριμωγμένοι. Γι’ αυτό καλύτερα να το αποφεύγουμε. Σε κάθε περίπτωση, ρωτήστε τον άνθρωπο πίσω σας μήπως ασφυκτικά! Οι άλλες εναλλακτικές, ιδιαίτερα αν η πτήση είναι μεγάλη; Πληρώνετε περισσότερα για μία premium θέση ή φροντίστε να καθίσετε σε σειρά που έχει έξοδο κινδύνου.
  • Αφήστε χώρο στον… άμοιρο του μεσαίου καθίσματος: Είναι ξεκάθαρο ότι όποιος κάθεται στο μεσαίο κάθισμα, βάλλεται εκ δεξιών και εξ αριστερών. Αφήστε του χώρο όπως κάθεστε και επιπλέον το χερούλι για να ακουμπήσει το χέρι του.
  • Μην κάνετε κατάληψη! Τα ντουλάπια των αποσκευών δεν υπάρχουν εκεί μόνο για εσάς! Σκεφθείτε το και φροντίστε την πραμάτεια σας ανάλογα. Ούτε εσείς θα θέλατε να μπείτε στο αεροπλάνο και να μην υπάρχει ούτε σπιθαμή να βάλετε έστω και μία τσάντα.
  • Εσείς και τα παιδιά: Είναι βέβαιον, ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος εφιάλτης από τα παιδιά που κάθονται δίπλα μας και ανεβοκατεβαίνουν στα καθίσματα, μας πατάνε με τα παπούτσια τους, γκρινιάζουν συνέχεια ή ακόμη χειρότερα κλαίνε. Ανάλογα από ποια πλευρά είστε, ή ζητήστε ευγενικά μία σχετική συμμόρφωση, βάλτε ωτοασπίδες ή αν είστε ο γονιός φροντίστε να έχετε τον νου σας, ακόμη κι αν είστε και οι ίδιοι πολύ κουρασμένοι. Η ευθύνη είναι δική σας!
  • Ο χώρος του αεροπλάνου δεν είναι για να κάνουμε νέους φίλους: Όσο κι αν είστε κοινωνικοί τύποι ή βαριέστε κατά τη διάρκεια της πτήσης και προτιμάτε να πιάσετε κουβέντα με τον διπλανό σας, μην γίνετε φορτικοί. Μπορεί ο διπλανός σας να έχει να κάνει δουλειά ή προτιμά να διαβάσει ή να δει κάποια ταινία. Αν στην πρώτη διακριτική επαφή, πάρετε μία «μίνιμαλ» απάντηση, αφήστε τον ήσυχο!
  • Προσοχή στο αλκοόλ! Είναι ένα όχι και τόσο σπάνιο φαινόμενο. Η κατανάλωση οινοπνευματωδών μπορεί να φαίνεται ένας ωραίος και χαλαρωτικός τρόπος να περάσει η ώρα, αλλά προσέξτε μην το παρακάνετε! Ή θα πρέπει να πηγαίνετε συνεχώς στην τουαλέτα (και καλά να κάθεστε στον διάδρομο) ή θα μεθύσετε και θα γίνετε από ενοχλητικοί μέχρι γελοίοι!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.