Τι δεν θα σας έλεγε ποτέ ένας ξενοδόχος! Τα 15 μυστικά που μάλλον δεν ξέρετε!

Τι δεν θα σας έλεγε ποτέ ένας ξενοδόχος! Τα 15 μυστικά που μάλλον δεν ξέρετε!

Τα ξενοδοχεία είναι η επιτομή της χαλάρωσης και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να τα αγαπάμε. Αλλά η αλήθεια είναι ότι κάποια πράγματα μένουν για πάντα… κρυφά από τους επισκέπτες. Υπάρχουν «μυστικά» που δεν θα σας έλεγε ποτέ ένας ξενοδόχος για το ξενοδοχείο του. Αλλά καλό είναι να τα ξέρετε. Εμείς σας τα αποκαλύπτουμε!

Από τη Σοφία Κροκιδά

1. Τα δωμάτια καθαρίζονται υπερβολικά γρήγορα

Το κανονικό check out συνήθως είναι στις 11, ενώ το check in στις 12. Αυτό σημαίνει ότι οι ο χρόνος που μένει για να καθαριστούν 10 με 30 δωμάτια είναι πραγματικά ελάχιστος. Ο καθαρισμός διαρκεί περίπου 15 λεπτά, μια διαδικασία που περιλαμβάνει την αλλαγή πετσετών και σεντονιών, την αντικατάσταση πιάτων και ποτηριών, το γέμισμα του μίνι μπαρ και το μάζεμα των σκουπιδιών. Ίσως λοιπόν το δωμάτιό σας να μην είναι και τόσο καθαρό όσο νομίζετε!

2. Τα καλύμματα των κρεβατιών πλένονται σπάνια

Τα καλύμματα και τα σκεπάσματα των κρεβατιών συνήθως αλλάζονται περίπου 4 φορές τον χρόνο. Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει στο CNN μια πρώην υπεύθυνη καθαριότητας μεγάλης ξενοδοχειακής αλυσίδας. Και πρόσθεσε ότι αν υπάρχει σεντόνι ανάμεσα στο σκέπασμα και το κρεβάτι, τότε το κάλυμμα μπορεί να μην πλένεται ποτέ. Καλύτερα λοιπόν να το βγάζετε με το που μπαίνετε στο δωμάτιο!

3. Πολλοί κάνουν εμετό στα παγοδοχεία

Όταν πάμε διακοπές είναι λογικό να χαλαρώνουμε και να…πίνουμε και λίγο παραπάνω. Κάπως έτσι εξηγείται το πόσο συχνά βρίσκουν εμετό οι καμαριέρες στα δωμάτια, και πιο συγκεκριμένα στα παγοδοχεία. Καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά που θα θέλετε να πιείτε κάτι δροσερό.

4. Μπορεί να βρείτε πιο φθηνό δωμάτιο αν τηλεφωνήσετε

Τα ξενοδοχεία λειτουργούν κυρίως μέσω των διαφόρων booking sites, τα οποία φυσικά δεν είναι δωρεάν. Κάποια μάλιστα κρατάνε έως και 25% επί των κρατήσεων. Αν λοιπόν βρείτε ένα δωμάτιο που σας αρέσει καλέστε το ξενοδοχείο και ζητήστε να μιλήσετε με κάποιον υπεύθυνο. Ρωτήστε αν μπορεί να σας κάνει καλύτερη τιμή από αυτή που βλέπετε στον υπολογιστή σας και επί τη ευκαιρία πείτε πως πολλά ξενοδοχεία δίνουν μειωμένες τιμές για απ’ ευθείας κρατήσεις.

5. Οι προτάσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων μπορεί να είναι πληρωμένες

Οι τοπικές επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται όλα τα μέσα προκειμένου να τραβήξουν κόσμο. Συνεπώς, δεν είναι απίθανο να επιστρατεύουν και τους υπαλλήλους στην υποδοχή ενός ξενοδοχείου προκειμένου να οδηγήσουν τους τουρίστες στο εστιατόριο ή στο κατάστημά τους, με το αζημίωτο φυσικά. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε να επιβεβαιώνετε τις προτάσεις που σας κάνουν βλέποντας και κριτικές.

6. Οι βαθμολογίες δεν είναι πάντα ακριβείς

Η βαθμολογία ενός ξενοδοχείου από ένα έως πέντε αστέρια κανονικά βασίζεται στον αριθμό των παροχών που προσφέρει, στο μέγεθος των δωματίων και διάφορα άλλα. Αυτό που δεν καλύπτει όμως είναι το προσωπικό που δουλεύει.

Ως αποτέλεσμα ο τρόπος που βαθμολογούνται τα καταλύματα μέσω των διαφόρων εφαρμογών γίνεται όλο και πιο σημαντικός από τον παραδοσιακό τρόπο βαθμολογίας με αστέρια. Αν ένα ξενοδοχείο έχει 5 αστέρια αλλά οι επισκέπτες το βαθμολογούν με ένα, τότε ίσως να βρείτε κάποιο άλλο μέρος να μείνετε.

7. Μπορείτε να βρείτε καλύτερο δωμάτιο, αν ξέρετε τι να ζητήσετε

Το να ζητήσετε καλύτερο δωμάτιο μπροστά σε άλλους επισκέπτες μειώνει τις πιθανότητές σας να πάρετε αυτό που θέλετε. Ο καλύτερος τρόπος για να σας δώσουν μεγαλύτερο δωμάτιο είναι να ζητήσετε ένα γωνιακό δωμάτιο. Τα γωνιακά δωμάτια είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα, χωρίς να είναι πιο ακριβά.

8. Μπορεί να απολαύσετε επιπλέον προνόμια αν κάνετε check in νωρίς

Μήπως θέλετε ένα άλλο δωμάτιο από αυτό που κλείσατε; Αν φτάσετε στο δωμάτιό σας την ώρα της καθαριότητας μπορεί να καταφέρετε να πείσετε τον υπεύθυνο να σας δώσει κάποιο άλλο.

9. Μπορεί να σας δώσουν επιπλέον δωρεάν παροχές, αν το ζητήσετε

Πολλές φορές στα ξενοδοχεία νιώθουμε ότι ψάχνουν ευκαιρία για να μας αδειάσουν το πορτοφόλι. Αν όμως επικοινωνήσετε με το κατάλυμα πριν πάτε και ζητήσετε κάποιες βασικές παροχές, τότε μπορεί να σας τις παρέχουν δωρεάν. Μην ξεχάσετε όμως να κοιτάξετε τον λογαριασμό πριν φύγετε.

10. Οι τακτικοί επισκέπτες επιβραβεύονται

Δείτε Επίσης
Διεθνής διάκριση για το μουσείο Άλατος στο Μεσολόγγι

Αν ταξιδεύετε συχνά στην ίδια τοποθεσία και το ίδιο ξενοδοχείο, τότε μπορεί να σταθείτε τυχεροί. Οι καλοί πελάτες πάντα έχουν μια πιο ευνοϊκή μεταχείριση σε θέματα παροχών.

11. Μπορεί να μείνετε χωρίς δωμάτιο, αν το ξενοδοχείο είναι πλήρες

Σας έχει τύχει ποτέ να μείνετε εκτός πτήσης γιατί ήταν πλήρης; Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα ξενοδοχεία. Πολλά καταλύματα πουλάνε επίτηδες περισσότερα δωμάτια, καταλήγοντας να πληρώνουν στους επιπλέον επισκέπτες τα έξοδα για τη διαμονή τους σε κάποιο άλλο μέρος.

12. Οι καμαριέρες κάποιες φορές κρατάνε τα απολεσθέντα αντικείμενα

Σύμφωνα με τον κανονισμό οι καμαριέρες είναι υποχρεωμένες να αναφέρουν κάθε αντικείμενο που βρίσκουν σε ένα δωμάτιο, αφού αυτό έχει αδειάσει. Και αν, μετά από ένα διάστημα, δεν το ζητήσει κανείς, η καμαριέρα που το βρήκε μπορεί να το κρατήσει. Τα πράγματα που δεν θέλει κανείς συνήθως δίνονται σε ιδρύματα, αλλά συνήθως οι υπεύθυνοι κρατάνε τα καλύτερα ευρήματα για τον εαυτό τους.

13. Σε κάποια δωμάτια έχουν πεθάνει άνθρωποι

Οι θάνατοι σε δωμάτια ξενοδοχείων είναι πολύ πιο συχνοί από όσο νομίζετε, αλλά είναι κάτι που σπάνια διαρρέει ως πληροφορία στους επισκέπτες. Τόσο για την καλή φήμη του ξενοδοχείου όσο και για να αποφευχθεί το φαινόμενο του «σκοτεινού τουρισμού», δηλαδή του να θέλει να μείνει κανείς κάπου που έχει πεθάνει ένας διάσημος. Αλλά ακόμα και αν μαθευτεί, ο αριθμός του δωματίου θα πρέπει να μείνει επτασφράγιστο μυστικό, για τον παραπάνω λόγο.

14. Το παιδικό μενού δεν είναι παράλογη απαίτηση

Αν ταξιδεύετε με παιδιά, ρωτήστε αν το ξενοδοχείο προσφέρει παιδικό μενού. Αν όχι, η κουζίνα σίγουρα θα μπορεί να σας φτιάξει ένα πιάτο μικρότερο, ιδανικό για παιδί, το οποίο μάλιστα μπορεί να πληρώσετε και πιο φθηνά από μια κανονική μερίδα.

15. Τα κεντρικά σημεία είναι πιο ακριβά

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε μια μεγάλη πόλη, σκεφτείτε το καλά πριν αποφασίσετε να μείνετε στο κέντρο της, αφού σίγουρα θα το πληρώσετε αδρά. Προτιμήστε σημεία λίγο πιο έξω από το κέντρο, κοντά σε κάποιο μετρό ή στάση λεωφορείου. Έτσι μπορεί να ανακαλύψετε και μια επιπλέον όμορφη γειτονιά!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.