Για τζάμια αόρατα! Τρεις συνταγές που θα φτιάξετε για τέλειο αποτέλεσμα

Για τζάμια αόρατα! Τρεις συνταγές που θα φτιάξετε για τέλειο αποτέλεσμα

Οι περισσότερες από εμάς σήμερα, θέλουμε να μειώσουμε τη χρήση χημικών σκευασμάτων στον καθαρισμό του σπιτιού. Για να πετύχουμε αστραφτερή καθαριότητα στα τζάμια μας, τώρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία από τις τρεις προτάσεις που ακολουθούν, με απλά υλικά και ελάχιστο κόστος.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Προετοιμασία

Πριν ξεκινήσουμε το καθάρισμα των τζαμιών με τα καθαριστικά που θα φτιάξουμε είναι σκόπιμο να απομακρύνουμε τη βρωμιά και τη σκόνη από τις επιφάνειες που βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους.

Το κλασικό πράσινο σαπούνι είναι μια πολύ καλή λύση για αυτό το βήμα. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε περίπου ένα λίτρο ζεστό νερό και προσθέτουμε πράσινο σαπούνι τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη κουζίνας (περίπου 1 κ.σ.). Το διαλύουμε και με μια μικρή πετσέτα περνάμε τα τζάμια, στην εξωτερική τους πλευρά.

Περνάμε στη συνέχεια, το ελαστικό μάκτρο από πάνω προς τα κάτω. Εάν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε ξεπλένοντας με την πετσέτα και καθαρό, χλιαρό νερό.

Συνταγές για καθάρισμα τζαμιών DIY!

Προτείνουμε τρεις διαφορετικές λύσεις για εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό των τζαμιών, χωρίς σκιές, γραμμές και υπολείμματα που δυσκολεύουν την προσπάθεια μας.

1. Με διάλυμα ξιδιού
Θα χρειαστούμε:
 • 1 δοχείο ψεκασμού χωρητικότητας περίπου ½ λίτρου
 • 1 φλ. του τσαγιού λευκό ξίδι ή μηλίτη
 •  ¼ φλ. του τσαγιού οινόπνευμα (αιθυλική αλκοόλη)
 • Νερό
Τρόπος παρασκευής

Προσθέτουμε τα συστατικά και συμπληρώνουμε με το νερό, μέχρι να γεμίσει το μπουκάλι. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο μας αιθέριο έλαιο για υπέροχο άρωμα. Ψεκάζουμε τόσο το εξωτερικό, όσο και το εσωτερικό μέρος των παραθύρων και σκουπίζουμε με μια μικρή πετσέτα. Τόσο απλό!

Δείτε Επίσης
Αστραφτερός φούρνος… ενώ εσείς κοιμάστε!
Αστραφτερός φούρνος… ενώ εσείς κοιμάστε!

2. Με υγρό πιάτων
Θα χρειαστούμε:
 • 1 δοχείο ψεκασμού χωρητικότητας περίπου ½ λίτρου
 • 2 κ. γ. μαγειρική σόδα
 • 1 κ. γ. υγρό πιάτων
 • Νερό (κατά προτίμηση αποσταγμένο)
Τρόπος παρασκευής

Ρίχνουμε στο δοχείο τα υλικά και προσθέτουμε το αποσταγμένο νερό, ωσότου γεμίσει. Ψεκάζουμε μέσα κι έξω και σκουπίζουμε με μικρή, καθαρή πετσέτα. Το αποτέλεσμα; Εντυπωσιακό!

3. Με club soda
Θα χρειαστούμε:
 • 1 δοχείο ψεκασμού χωρητικότητας περίπου ½ λίτρου
 • 1 κουτάκι αναψυκτικού club soda
Τρόπος παρασκευής

Προσθέτουμε το αναψυκτικό στο δοχείο και ψεκάζουμε τα παράθυρα μας. Περνάμε από πάνω προς τα κάτω με το ελαστικό μάκτρο και τέλος, σκουπίζουμε με ένα καθαρό πανί. Χάρη στα συστατικά που περιέχονται στη σόδα, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο!

Έξτρα συμβουλές

 • Τα πανάκια με μικροϊνες είναι πολύ καλά για την απομάκρυνση της σκόνης. Όταν, όμως, έρχονται σε επαφή με το νερό, η σύνθεσή τους εμφανίζει προβλήματα στο αποτέλεσμα. Για τον σκοπό αυτό, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε πετσέτες από καθαρό βαμβάκι ή βαμβακερά πανιά.
 • Όταν χρησιμοποιούμε το ελαστικό μάκτρο οι κινήσεις μας θα πρέπει να γίνονται από πάνω προς τα κάτω, σε μια κίνηση ζικ-ζακ ή από αριστερά προς τα δεξιά, επαναλαμβάνοντας ξανά.
 • Επιλέγουμε να καθαρίσουμε τα τζάμια όταν δεν ρίχνει ο ήλιος τις ακτίνες του πάνω τους, ώστε να μην στεγνώσει το καθαριστικό μας πριν το σκουπίσουμε.
 • Φροντίζουμε να καθαρίζουμε τα παράθυρα μας συχνά, ώστε να επιτρέπουμε στο φυσικό φως της ημέρας να γεμίζει τον χώρο.

Χρησιμοποιώντας από σήμερα κιόλας, αυτά τα φυσικά καθαριστικά η καθαριότητά τους δεν είναι πλέον μπελάς, αλλά παιχνίδι!

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.