Καλωσορίσατε στο Jungalow μας!

Το
Το "jungalow" είναι το ιδανικό στιλ για να μετατρέψει σε φωτεινό ένα πρώην σκοτεινό διαμέρισμα. Αρκεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι ένας μικρός παράδεισος από τον οποίο δεν θα θέλουμε να φύγουμε με τίποτα?
Κρεμάστε στους τοίχους ανάλαφρα θέματα, π.χ. ψάθινα πιάτα και συνδυάστε ένα φωτιστικό στο ίδιο ύφος που θα διατηρήσει τους γήινους τόνους // Η νέα συνθετική μορφή του βελούδου μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με βαμβάκι ή λινό δίνοντας ένα πιο «ελαφρύ» αποτέλεσμα
Οι γαλαζοπράσινοι τόνοι και τα απολύτως απαραίτητα εξωτικά πράσινα φυτά συνδυάζονται με πιο θερμές αποχρώσεις, όπως αυτή της τερακότας ή του κοραλλιού // Βρεθήκαμε μπροστά σε μια παλιά ξύλινη κουζίνα. Βάφουμε τα ξύλινα ντουλάπια κρεμ ή σε οποιαδήποτε άλλη ουδέτερη απόχρωση και αν έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε και κάποια ανοιχτά ράφια, θα μπορέσουμε να εξισορροπήσουμε τον χώρο
Μία μεγάλη εσοχή προσφέρεται για να δημιουργήσετε ένα χτιστό καναπέ για να ονειροπολείτε! Μαξιλάρες και ριχτάρια για χαλάρωση! // Μετατρέψτε μία βεράντα σε δωμάτιο με ξύλινα έπιπλα, φυτά και κιλίμια
Προβολή Φωτογραφιών
Το "jungalow" είναι το ιδανικό στιλ για να μετατρέψει σε φωτεινό ένα πρώην σκοτεινό διαμέρισμα. Αρκεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι ένας μικρός παράδεισος από τον οποίο δεν θα θέλουμε να φύγουμε με τίποτα?

Για πολλούς είναι ένας ακόμα εξωτικός όρος στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Για κάποιους άλλους ένα νέο boho στιλ που μας θυμίζει ότι παρά τις βροχερές ημέρες, το καλοκαίρι δεν εγκαταλείπει ποτέ τις καρδιές μας. Το “jungalow” που αποτελεί συνδυασμό των λέξεων jungle και bungalow -παντρεύει τα μοτίβα της ζούγκλας με το ανέμελο ύφος ενός εξοχικού μπανγκαλόου, στο οποίο οι αυστηροί κανόνες υποχωρούν μπροστά στο χρώμα, τα τροπικά φυτά και τη χαλαρή διάθεση.

από τη Δέσποινα Σάμψων

Το “jungalow”  είναι το ιδανικό στιλ για να μετατρέψει σε φωτεινό ένα πρώην σκοτεινό διαμέρισμα. Δημιουργείται κυρίως από αγαπημένα υλικά, σουβενίρ και αντικείμενα που μπορούν να συγκεντρωθούν από ξεχασμένες καλοκαιρινές κατοικίες.

Αρκεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι ένας μικρός παράδεισος από τον οποίο δεν θα θέλουμε να φύγουμε με τίποτα… Ποια είναι, όμως, τα σημεία-κλειδιά στα οποία θα πατήσουμε;

Γαλαζοπράσινοι τόνοι

Μπορεί να ακούγεται τολμηρό αλλά είναι τόσο αναζωογονητική η συγκεκριμένη απόχρωση, ειδικά αν εφαρμοστεί σε ένα έπιπλο που πρωταγωνιστεί.

Ένας καναπές σε αυτό το χρώμα μπορεί να δώσει τον ζητούμενο τόνο και να συνδυαστεί με πιο θερμές αποχρώσεις, όπως αυτή της τερακότας ή του κοραλλιού. Ξύλινα έπιπλα και λεπτομέρειες από χαλκό ταιριάζουν απόλυτα καθώς και μικρές πινελιές από πορτοκαλί.

Το βελούδο που πάει με όλα

Ποιος είπε ότι το αγαπημένο μας ύφασμα δεν ταιριάζει στην τροπική καταιγίδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε; Το βελούδο δεν χρειάζεται να κουβαλάει την ετικέτα του πολυτελούς χειμωνιάτικου υλικού για επίσημα σαλόνια.

Η νέα συνθετική του μορφή μπορεί να συνδυαστεί εξίσου εύκολα με βαμβάκι ή λινό δίνοντας ένα πιο «ελαφρύ» αποτέλεσμα. Μάλιστα, οι καινούριες συνθέσεις του που καθαρίζονται εύκολα μας δίνουν τη δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων χωρίς τους προβληματισμούς των μαμάδων μας.

Η ανάλαφρη διακόσμηση των τοίχων μας

Κανένας δεν περιμένει να δει σε ένα αυθεντικό bohemian χώρο, την τελευταία εικαστική πρόταση με τη σφραγίδα της Art Basel. Αρκεί η δική μας αγαπημένη συλλογή – ακόμα και από καλάθια ή ψάθινα πιάτα – για να διακοσμήσουμε τους τοίχους μας δημιουργώντας τη μικρή γκαλερί της καρδιάς μας.

Εκθέτουμε ό,τι συλλέγουμε – κρεμάμε ό,τι πραγματικά αγαπάμε. Μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες; Ένα φωτιστικό στο ίδιο ύφος που θα διατηρήσει τους γήινους τόνους και ένα έξυπνο τραπέζι που στηρίζεται σε ένα κεντρικό πόδι για να μην χρειάζεται να προσέχουμε συνεχώς τις κινήσεις μας μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Όλα δηλαδή στην υπηρεσία της χαλαρότητας και της άνεσής μας.

Η μείξη των μοτίβων

Βρεθήκαμε μπροστά σε μια παλιά ξύλινη κουζίνα. Έ, και; Ακόμα και αυτή μπορεί να ανανεωθεί χωρίς να καταστρέψουμε τον ετήσιο προϋπολογισμό μας;

Αρκεί να περιποιηθούμε λίγο τα ξύλινα ντουλάπια της βάφοντάς τα κρεμ ή σε οποιαδήποτε άλλη ουδέτερη απόχρωση και είμαστε έτοιμες να αναδείξουμε οποιοδήποτε πλακάκι έχει ήδη τοποθετηθεί στους τοίχους ή το δάπεδο.

Ακόμα και αν σε πρώτη φάση μας φαίνονται όλα αταίριαστα, το κρεμ χρώμα θα ενοποιήσει τις φαινομενικά ασύμβατες επενδύσεις στο πάτωμα και τους τοίχους.  Αν έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε και κάποια ανοιχτά ράφια, θα μπορέσουμε να εξισορροπήσουμε τον χώρο.

Δείτε Επίσης
Φθινόπωρο και διακόσμηση: 5 ιδέες που θα λατρέψετε

Δεν ξεχνάμε τα φυτά

Γιατί ποιο είναι το νόημα της «ζούγκλας» αν δεν έχουμε άγρια πρασινάδα γύρω μας. Μικρές ή μεγάλες γλάστρες με καταπράσινα φυτά θα μεταφέρουν τη φύση μέσα στους τέσσερις τοίχους μας υπενθυμίζοντάς μας ότι η ζωή είναι πράσινη και οφείλει να διατηρηθεί σε αυτό το χρώμα.

Εκμεταλλευτείτε τις τοξωτές εισόδους

Μήπως είστε τόσο τυχερές που έχετε ένα ανάλογο άνοιγμα στις εσωτερικές σας πόρτες; Τα μικρά τόξα που δημιουργούνται από το μεράκι ενός παλαιότερου κατασκευαστή είναι το Α και το Ω ενός σύγχρονου ιερού καταφυγίου. Μην τα καταστρέψετε αλλά τονίστε τις καμπύλες, οι οποίες είναι απόλυτα συμβατές με τους κανόνες της εσωτερικής ισορροπίας.

Αξιοποιείστε τις κόγχες

Σε κάποια σπίτια θα μπορούσε να είναι μία ντουλάπα με τέτοιο βάθος στο οποίο τίποτα δεν θα έβγαινε έξω – αν καταχωνιαζόταν εκεί… Δείτε προσεκτικά κάθε εσοχή που προσφέρεται και αντί για συσσώρευση άχρηστων αντικειμένων, δημιουργήστε ένα χτιστό καναπέ για να ονειροπολείτε.

Εδώ θα διαβάζετε τις νέες φθινοπωρινές εκδόσεις ή απλώς θα φιλοξενείτε τις παρέες σας. Πολύχρωμα ριχτάρια, έθνικ μαξιλάρες και ένα σούπερ αναπαυτικό στρώμα θα αλλάξουν όλο το στιλ, ενώ έξτρα αποθηκευτικός χώρος μπορεί να δημιουργηθεί  κάτω από τον καναπέ π.χ. για λευκά είδη και παπλώματα.

Η μετατροπή της βεράντας σε δωμάτιο

Μπορεί οι βροχές να μας αποτρέψουν από τα διακοσμητικά μας σχέδια; Όσο ο ήλιος θα βγαίνει, ένα μεγάλο μπαλκόνι μπορεί εύκολα να γίνει ένα καθιστικό που θα συγκεντρώνει μια μεγάλη παρέα τις Κυριακές ή τα φθινοπωρινά απογεύματα με τον ήπιο καιρό.

Ένα ζωηρό κιλίμι, ένας ξύλινος πάγκος από κόντρα πλακέ θαλάσσης που θα εκτελεί χρέη αποθηκευτικού χώρου και καναπέ, φυτά και σοφιστικέ τραπεζάκια για τις κούπες με τον καφέ μας είναι ό,τι χρειαζόμαστε.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.