Ντεκ στον κήπο: Οι ειδικοί θέλουν να θυμάστε αυτές τις 3 συμβουλές!

Ντεκ στον κήπο: Οι ειδικοί θέλουν να θυμάστε αυτές τις 3 συμβουλές!

Τα ντεκ φιλοξενούν τις πιο αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές – είτε χαλαρώνετε στον ήλιο είτε απολαμβάνετε ένα πάρτι στον χώρο του. Επομένως, είναι σημαντικό αυτός ο χώρος να φαίνεται ο καλύτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν – διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία του όλο τον χρόνο. Και ενώ υπάρχουν πολλές ιδέες για να αναδείξετε το καλύτερο σε αυτό το βασικό στοιχείο του κήπου, αυτές οι συμβουλές θα το προστατεύσουν και θα το αναδείξουν για να το διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Είτε ψάχνετε ιδέες για μεγάλο ή μικρό ντεκ στον κήπο σας – τα τρία μυστικά τους παραμένουν ίδια. Εδώ θα δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τη σχεδίαση και τη συντήρηση ενός ντεκ που θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

3 συμβουλές που πρέπει να θυμάστε σύμφωνα με τους ειδικούς

1. Μην ξεχάσετε το στεγανωτικό

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το στεγανωτικό από το εργοστάσιο παραγωγής ξύλου είναι αρκετό, αλλά σίγουρα δεν είναι. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα για να διατηρήσετε το ντεκ σας και να το βοηθήσετε να διαρκέσει (και να φαίνεται καλό για) περισσότερο. Για να διασφαλιστεί αυτό, η συμβουλή είναι να μην παραλείψετε να περάσετε ένα στρώμα στεγανωτικού στο τελικό στάδιο του έργου.

2. Χρησιμοποιείτε μόνο ήπια καθαριστικά

Όταν ψάχνετε για συμβουλές καθαρισμού εξωτερικών χώρων, μπορεί να είναι φυσικό να αναζητάτε κάτι ισχυρό. Ωστόσο, για παράδειγμα η χρήση ενός πλυστικού πίεσης πολύ συχνά είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε, καθώς είναι πιθανό να τρυπήσει το χρώμα σας και να καταστρέψει το ξύλο σας. Αντίθετα, είναι καλύτερο να κάνετε πλύση με πίεση μόνο μία φορά τον χρόνο.

Η συμβουλή των ειδικών είναι να μην χρησιμοποιείτε σκληρά χημικά και λευκαντικά, καθώς μπορούν να απομακρύνουν από το ντεκ σας την προστατευτική του επίστρωση και να προκαλέσουν αποχρωματισμό.

3. Σκεφθείτε πού θα βάλετε τα φυτά

Δείτε Επίσης
Η εποχή του γερανιού: Δημιουργήστε έναν ανθισμένο παράδεισο!

Τα φυτά είναι η καρδιά όλων των ιδεών κήπου, αλλά δεν πρέπει να βλάψουν το ντεκ σας. «Προσέχετε τι τοποθετείτε στο ντεκ σας», προειδοποιούν οι ειδικοί. «Τα φυτά που στραγγίζουν απευθείας επάνω του θα οδηγήσουν τελικά σε ζημιά, ενώ προσοχή θέλει και το ψήσιμο στη σχάρα γιατί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς».

Είναι επίσης καλό να διασφαλίζετε ότι οτιδήποτε βρίσκεται πάνω στο ντεκ,  μπορεί να μετακινηθεί εύκολα για καθαρισμό. Και τα φυτά πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

«Θυμηθείτε, αν ο καθαρισμός είναι μια δύσκολη διαδικασία, σύντομα θα αρχίσετε να τον αποφεύγετε, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δαπανηρές επισκευές», προειδοποιούν οι ειδικοί.

Έτσι, όταν επιλέγετε τα φυτά στο ντεκ σας, ίσως είναι καλύτερο να ξεχάσετε τα μεγάλα φυτά που θα κάνουν τη διαδικασία καθαρισμού εξαιρετικά δύσκολη.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.