Πώς να παραλάβετε με ασφάλεια τα πακέτα!

Πώς να παραλάβετε με ασφάλεια τα πακέτα!

Έχετε παραγγείλει ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά, καλλυντικά, είδη φαρμακείου ή ό,τι άλλο από κάποιο κατάστημα ή μέσω κάποιου eshop; Πώς θα τα παραλάβετε, θα τα ανοίξετε και θα καθαρίσετε τα πακέτα κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Θυμηθείτε ως πριν από λίγες εβδομάδες, όταν τα πράγματα ήταν ακόμα φυσιολογικά και εμείς κάναμε τις αγορές μας… Ένα πράγμα που κάνει την πανδημία τρομακτική είναι το πώς, ακόμα και για όσους από εμάς είναι τυχεροί ώστε να είμαστε υγιείς και ασφαλείς, πολλές καθημερινές ρουτίνες μας έχουν αλλάξει εντελώς. Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που θεωρούσαμε απλά, ενώ τώρα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή!

Κι ένα τέτοιο πράγμα είναι το πώς θα παραλάβουμε τις παραδόσεις στο σπίτι μας

Είτε πρόκειται για την παράδοση τροφίμων, είτε φάρμακα, είτε για κάτι που έχετε παραγγείλει από οποιοδήποτε e-shop, αυτά τα πακέτα έχουν συγκεντρωθεί κάπου και έχουν περάσει από πολλά χέρια πριν φτάσουν στο κατώφλι σας.

Οι μεταφορείς και οι ταχυμεταφορείς εργάζονται σκληρότερα από ποτέ με την αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών και πολλά από τα εστιατόρια που έχουν κλείσει εξακολουθούν να προσφέρουν παράδοση φαγητών και καφέδων ως τρόπο συμπλήρωσης του χαμένου εισοδήματός τους.

Επίσης, πολλοί ευγενικοί άνθρωποι παίρνουν πρωτοβουλία για να βοηθήσουν τους γείτονές τους, κάνοντας εκείνοι τα ψώνια, τα φάρμακα και άλλα βασικά, ώστε να έχουν αυτό που χρειάζονται.

Σε αυτή την εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης, πώς παραλαμβάνουμε με ασφάλεια και υπευθυνότητα ένα πακέτο; Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

Ζητήστε μια παράδοση χωρίς επαφή

Ευτυχώς, οι άνθρωποι που παραδίδουν τα πακέτα στην πόρτα σας χωρίς να αλληλεπιδρούν μαζί σας είναι ήδη ο κανόνας σε πολλές περιπτώσεις. Οι περισσότερες υπηρεσίες διανομής τροφίμων το κάνουν ήδη ή, τουλάχιστον, αφήνουν τους πελάτες να το ζητήσουν.

Αν και όπως λένε οι επιδημιολόγοι ο κίνδυνος μετάδοσης μέσω των τροφίμων είναι πολύ χαμηλός. Τα μαγειρεμένα τρόφιμα είναι απίθανο να προκαλέσουν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν έχετε ήδη πληρώσει με την κάρτα σας, δεν υπάρχει ανάγκη συναλλαγής ούτε υπογραφών όταν έρχεται η παράδοση. Αλλά ακόμη κι αν χρειαστεί, τότε δεν έχετε παρά να πλύνετε αμέσως μετά τα χέρια σας.

Δείτε Επίσης
RNA, mRNA, και πώς χρησιμοποιούνται στην τρίτη γενιά των ιατρικών θεραπειών

Προτιμήστε να ανοίξετε το πακέτο σε εξωτερικό χώρο

Ο ιός μπορεί να επιζήσει πάνω σε χαρτόνι, αλλά μια νέα μελέτη δείχνει ότι αποσυντίθεται γρήγορα πάνω σε οτιδήποτε χάρτινο, σε αντίθεση με το πλαστικό. Επομένως, οι παραδόσεις σε κουτιά από χαρτόνι είναι απίθανο να διαδώσουν την ασθένεια.

Αλλά, αν θέλετε να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις, μπορείτε να ανοίξετε τα πακέτα σας έξω από το σπίτι (π.χ. στο μπαλκόνι). Αν έχετε επιπλέον φόβο, τότε χρησιμοποιείτε γάντια για να ανοίξετε τη συσκευασία, αφήστε τη συσκευασία έξω, και στη συνέχεια σκουπίζετε το περιεχόμενο με απολυμαντικό πριν το φέρετε στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Πετάξτε γρήγορα τη συσκευασία

Αφού αφαιρέσετε τα αντικείμενά σας από το κιβώτιο ή την τσάντα όπου σας παραδόθηκαν, βάλτε τη συσκευασία στα σκουπίδια. Στη συνέχεια, αποστειρώστε οποιαδήποτε από τις επιφάνειες του σπιτιού σας είχατε τοποθετήσει τη συσκευασία.

Πλύνετε τα χέρια σας

Ξέρουμε ότι το έχετε ακούσει αυτό περίπου δέκα δισεκατομμύρια φορές μέχρι τώρα, αλλά απλώς πλένετε τα χέρια σας! Πλύνετέ τα πριν παραλάβετε το πακέτο σας και φυσικά αμέσως μετά. Πλύνετέ καλά για 20 δευτερόλεπτα και δεν έχετε κανένα φόβο από τον ιό.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.