Μάσκα, υγεία και καθαριότητα!

Μάσκα, υγεία και καθαριότητα!

Σύμφωνα με την έκθεση της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στη Μεγάλη Βρετανία (SAGE) οι περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους επαναχρησιμοποιούν τις μάσκες μίας χρήσης  και οι υπόλοιποι δεν πλένουν τις υφασμάτινες επαρκώς…

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στο Sky News περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που φορούν μάσκες μίας χρήσης για προστασία από τον κωρανοϊό τις χρησιμοποιούν πολλές φορές, ενώ όσοι επιλέγουν υφασμάτινες δεν τις πλένουν τακτικά, σύμφωνα με τους κορυφαίους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης στη Μεγάλη Βρετανία.

Περίπου μόνο το 12% των ατόμων που φορούν υφασμάτινες μάσκες τις πλένουν σωστά, σύμφωνα με το SAGE.

Η έκθεση της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (SAGE), επισημαίνει ότι μόνο ένα στα οκτώ άτομα πλένει σωστά τα επαναχρησιμοποιήσιμα καλύμματα προσώπου, με το 34% να τα χρησιμοποιεί περισσότερες από τέσσερις φορές πριν τα καθαρίσει.

Όσον αφορά τις μάσκες μίας χρήσης, η έκθεση αναφέρει ότι αυτές που  πετιούνται με λάθος τρόπο (πόσο μάλλον στους δρόμους), θα μπορούσαν επίσης να αποτελέσουν κίνδυνο για εκείνους που χειρίζονται τα απόβλητα.

Η ομάδα προσθέτει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η χρήση μάσκας προσώπου επηρεάζει σημαντικά την κανονική αναπνοή ή τα επίπεδα οξυγόνου, αν και υπάρχουν μερικές μελέτες που μπορεί να επηρεάζουν κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Δείτε Επίσης
Στον καιρό του κορωνοϊού, η LVMH παράγει αντισηπτικά τζελ αντί για αρώματα!

Ωστόσο, η χρήση μάσκας θα μπορούσε να συμβάλει σε δερματικές παθήσεις όπως η ακμή (για περισσότερα διαβάστε εδώ) αλλά αυτό μπορεί να μετριαστεί από την καλή υγιεινή του προσώπου.

Παρά την αποτελεσματικότητα των μασκών, ο SAGE προειδοποιεί επίσης για τον κίνδυνο αρκετά άτομα να οδηγούνται σε λάθος συμπεριφορές, όπως είναι η διατήρηση της κοινωνικής απόστασης που θεωρείται κρίσιμη.

Εκείνο που πρέπει να προσέχουν οι άνθρωποι είναι να μην φορούν ξανά τις μάσκες μίας χρήσης, ενώ οι υφασμάτινες πρέπει να πλένονται καλά με σαπούνι και νερό μετά από κάθε χρήση. Ακόμη καλύτερα να σιδερώνονται πριν την επαναχρησιμοποίησή τους.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.