Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να χάσετε βάρος

Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να χάσετε βάρος

Το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα μόλις δημοσίευσε τα αποτελέσματα μίας έρευνας με θέμα την πρόληψη υπερκατανάλωσης τροφής και κατέληξαν ότι αν τρώμε με πιρούνι, σε μικρά πιάτα και την παρουσία… καθρέφτη, βοηθάμε στην απώλεια βάρους.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

H μελέτη διαπίστωσε ότι χρησιμοποιώντας πιρούνι και τρώγοντας σε μικρά και λιγότερο ελκυστικά πιάτα (ακόμη καλύτερα από χάρτινα), περιορίζουμε αυτομάτως την κατανάλωση τροφής. Επίσης, η έρευνα ισχυρίζεται ότι το ίδιο αποτέλεσμα έχει αν βάλουμε καθρέφτες στην τραπεζαρία.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 185 φοιτητές να επιλέξουν κέικ σοκολάτας ή μια φρουτοσαλάτα και να αξιολογήσουν τη γεύση. Όσοι έφαγαν σε ένα δωμάτιο με καθρέφτη βαθμολόγησαν χαμηλότερα το κέικ, από αυτούς που βρίσκονταν σε ένα δωμάτιο χωρίς καθρέφτη, αλλά δεν υπήρχε καμία επίδραση στη φρουτοσαλάτα!

Ο επικεφαλής επιστήμονας, ο Δρ. Ata  Jami του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, εξηγεί: «Μια ματιά στον καθρέφτη λέει στους ανθρώπους πολλά περισσότερα για τη φυσική τους εμφάνιση. Τους δίνει τη δυνατότητα να δουν τον εαυτό τους πιο αντικειμενικά και βοηθά να κρίνουν τις συμπεριφορές τους με τον ίδιο τρόπο που κρίνουν τους άλλους».

Οι ερευνητές της μελέτης πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που δεν θέλουν να κοιτάζονται στον καθρέφτη, αισθάνονται ότι δεν ανταποκρίνονται στα κοινωνικά πρότυπα και έχουν αισθήματα δυσαρέσκειας ή και αποτυχίας.

Δείτε Επίσης
Φθινοπωρινή δίαιτα

Ως εκ τούτου, η παρουσία του καθρέφτη προκαλεί δυσφορία και μειώνει την ευχαρίστηση της γεύσης των ανθυγιεινών τροφίμων!

Η μελέτη συστήνει λοιπόν την τοποθέτηση καθρέφτη στο σημείο που τρώμε,  ώστε να αρχίσουμε να τρώμε πιο υγιεινά!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.