Πόση βιταμίνη D χρειάζεστε πραγματικά;

Πόση βιταμίνη D χρειάζεστε πραγματικά;

Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει! Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο JAMA δείχνει ότι υπάρχει μια αύξηση στην ποσότητα βιταμίνης D που καταναλώνουν οι ενήλικες και είναι πολύ περισσότερο από ό, τι χρειάζεται.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την υποστήριξη της υγείας των οστών και η τρέχουσα συνιστώμενη ημερήσια δόση (RDA) για τους υγιείς ενήλικες είναι 600 IU. Η μελέτη δείχνει, ωστόσο, ότι υπήρξε ένα σημαντικό άλμα στους ενήλικες που καταναλώνουν περισσότερες από 1000 IU βιταμίνης D, μερικές από τις οποίες υπερβαίνουν τις 4.000 IU. Επιπλέον, οι περισσότεροι υγιείς ενήλικες λαμβάνουν ήδη αρκετή ποσότητα βιταμίνης D μέσω της διατροφής και της έκθεσης στο ηλιακό φως.

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει αρνητικές παρενέργειες. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η υπεραπορρόφηση ασβεστίου στον οργανισμό, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα και πέτρες στα νεφρά.

Δείτε Επίσης
Προσοχή στο τι τρώμε!

Αν ψάχνετε για γρήγορους και εύκολους τρόπους να προσλάβετε τη βιταμίνη D χωρίς να το παρακάνετε, λίγη ώρα έξω στον ήλιο είναι ένας απολύτως επαρκής. Επιπλέον, τα τρόφιμα, όπως ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού, το γάλα και τα δημητριακά μπορούν να σας βοηθήσουν. Ή στραφείτε σε πηγές τροφών που περιέχουν φυσική βιταμίνη D όπως ο σολομός, τα αβγά και ο τόνος.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.