Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D για να εντάξεις στη διατροφή σου

Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D για να εντάξεις στη διατροφή σου

Αυτά είναι τα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D, γνωστή και ως η «βιταμίνη του ήλιου» που είναι σημαντικό να εντάξεις στη διατροφή σου. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, για την ανάπτυξη των οστών και των δοντιών, αλλά και για τη ρύθμιση της απορρόφησης ασβεστίου και φωσφόρου.

Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει οστεοπόρωση, οστεοπενία, κατάγματα, προβλήματα υπέρτασης, αλλά και προβλήματα ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη. Παράλληλα, η βιταμίνη D διαθέτει τόσο αντιφλεγμονώδεις όσο και ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες, ενώ επηρεάζει ακόμη και τη γνωστική μας ικανότητα.

Η ιδιαιτερότητα που έχει η βιταμίνη D είναι ότι ο οργανισμός μας τη συνθέτει όταν το δέρμα εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία και γι’ αυτό είναι σημαντικό να εκτιθέμεθα στον ήλιο, κάτι που σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με τόσο φως όλες τις εποχές του χρόνου, δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Δείτε Επίσης
Ιδέες για να σφύζουμε από υγεία το 2019!

Πώς να λάβεις τη βιταμίνη D τώρα που όλοι περνάμε περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι; Εάν μπορείς να βγαίνεις στο μπαλκόνι του διαμερίσματός σου, την ταράτσα της πολυκατοικίας σου ή να κάνεις μια σύντομη βόλτα στη γειτονιά σου, συνιστάται να βγαίνεις καθημερινά στον ήλιο για 15-20 λεπτά απ’ τις 10 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. ιδανικά.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.