Ζήστε μια νέα καθημερινότητα χωρίς τσιγάρο

Ζήστε μια νέα καθημερινότητα χωρίς τσιγάρο

Όλοι γνωρίζουμε πως όσοι καπνίζουν επιβαρύνουν την υγεία τους.  Όμως, εκτός από τους πνεύμονες και την καρδιά, το κάπνισμα επηρεάζει και την καθημερινότητά τους. Ακόμα και όσοι απολαμβάνουν το κάπνισμα, βρίσκουν κάποια πράγματα, που συνδέονται με αυτό, ενοχλητικά. Όπως για παράδειγμα την έντονη μυρωδιά στα ρούχα, το κιτρίνισμα στα δάχτυλα ή τις απότομες εναλλαγές στη διάθεση. Ας δούμε λοιπόν πώς θα βελτιωθεί η καθημερινότητά σας, όταν πάρετε την απόφαση να κόψετε το κάπνισμα.

Θα έχετε λιγότερο άγχος

Σίγουρα έχετε ακούσει πολλούς καπνιστές να λένε ότι το κάπνισμα έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, γιατί μειώνει το άγχος και το στρες. Η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σκεφτείτε απλά, πώς νιώθετε, όταν βρίσκεστε σε έναν χώρο, που δεν επιτρέπεται το κάπνισμα. Η προσμονή που έχετε είναι τόσο μεγάλη, καθώς ο οργανισμός σας αναζητά αυτές τις ουσίες και το άγχος αντί να μειώνεται, αυξάνεται.

Θα αυξηθούν οι αντοχές σας

Θα έχετε παρατηρήσει πόσο «βαραίνει» η αναπνοή σας κάθε φορά που ανεβαίνετε ένα παραπάνω σκαλί ή κάνετε κάτι κουραστικό. Αυτό συμβαίνει γιατί λόγω του καπνίσματος έχουν επιβαρυνθεί κατά πολύ οι καρδιακές και αναπνευστικές λειτουργίες του οργανισμού σας και αδυνατούν να υποστηρίξουν μια τέτοιου είδους άσκηση. Το εντυπωσιακό είναι ότι με το που σταματήσετε το κάπνισμα θα μπορέσετε να δείτε διαφορά στις αντοχές σας. Για μεγαλύτερη σωματική ευεξία, μπορείτε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας τη γυμναστική.

Θα αποκτήσετε λαμπερό δέρμα

Αυτό αφορά κυρίως τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες, που θέλουν το δέρμα τους να είναι λείο, απαλό και χωρίς ρυτίδες. Οι τοξικές ουσίες που περιλαμβάνονται στο τσιγάρο καταστρέφουν το δέρμα σας και ενισχύουν τη χαλάρωση. Επίσης, το χρόνιο κάπνισμα μπορεί να επηρεάζει και τον τόνο του δέρματος, ενώ παράλληλα δημιουργεί τις λεγόμενες «ρυτίδες έκφρασης» γύρω από τα χείλη. Επομένως, όσο νωρίτερα το διακόψετε, τόσο καλύτερα για εσάς και το δέρμα σας.

Θα διαπιστώσουν οι γύρω σας ευχάριστη μυρωδιά

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιαισθητικό από το να μυρίζουν τα ρούχα, τα μαλλιά, το στόμα και τα χέρια ενός άνδρα ή μιας γυναίκας- οποιασδήποτε ηλικίας- τσιγάρο. Ακόμα και για τους ίδιους τους καπνιστές! Όσο και αν κρύβεστε πίσω από αρωματικά κεριά, κολόνιες και τσίχλες το πρόβλημα θα παραμένει, για αυτό χρειάζεται μια πιο δραστική λύση.

Φυσικά θα εξοικονομήσετε χρήματα

Αλήθεια, έχετε αναλογιστεί ποτέ πόσα χρήματα ξοδεύετε την εβδομάδα (τον μήνα, τον χρόνο!) για αυτήν τη συνήθεια; Σίγουρα πολύ περισσότερα, από ό,τι θα σας κοστίσει να επενδύσετε σε μια εναλλακτική μέθοδο καπνίσματος, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Δείτε Επίσης
Εξαφανίζοντας τα σπυράκια!

Αν θέλετε λοιπόν και εσείς να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας, αλλά η διακοπή καπνίσματος σας φαίνεται βουνό, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο. Πρόκειται για μια εναλλακτική μέθοδο καπνίσματος, που σας βοηθά να ελαττώσετε σταδιακά το κάπνισμα, ακόμα και να το διακόψετε εντελώς.

Για περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες, άρθρα και συμβουλές, επισκεφθείτε το blog της altereGo: blog.alterego.gr

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.