Βάφετε τα μαλλιά μόνη σας; Ο απόλυτος οδηγός για τέλειο αποτέλεσμα!

Βάφετε τα μαλλιά μόνη σας; Ο απόλυτος οδηγός για τέλειο αποτέλεσμα!

Συνηθίζετε ή θέλετε τελικά, να βάφετε μόνη σας τα μαλλιά σας; Ξέρετε ότι δεν είναι μία σίγουρη ούτε και εύκολη διαδικασία. Για να έχετε ένα ωραίο αποτέλεσμα, πρέπει να ξέρετε τα σωστά βήματα. Και ποιος θα σας δώσει τις καλύτερες συμβουλές; Μα φυσικά, οι κορυφαίοι hair colorists! Εσείς, απλώς θα τις ακολουθήσετε προσεκτικά.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Για να έχετε ένα τέλειο και λαμπερό αποτέλεσμα, το πρώτο βήμα είναι να βρείτε την απόχρωση που σας ταιριάζει ή να τολμήσετε μία κίνηση ανανέωσης. Στη συνέχεια, λάβετε υπόψη σας τι πρέπει να κάνετε!

Συμβουλή 1: Προτιμήστε μια προσωρινή βαφή πριν τη μόνιμη

Μπορεί να έχετε μια συγκεκριμένη απόχρωση στο μυαλό σας αλλά ο διάσημος colorist Justin Anderson συνιστά να δοκιμάσετε πρώτα στα μαλλιά σας μια ημι-μόνιμη εκδοχή του. Θα ξεπλυθεί σταδιακά μετά από αρκετά λουσίματα και έτσι θα έχετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε αν είναι η κατάλληλη απόχρωση για εσάς.

Το μόνιμο χρώμα διαρκεί πολύ περισσότερο και είναι πιθανόν να πρέπει να επισκεφθείτε τελικά το κομμωτήριό σας, αν δεν μείνετε ικανοποιημένες. Ξεκινώντας με μια ημι-μόνιμη βαφή, μπορείτε εύκολα να σωθείτε από περιττά νεύρα και ταλαιπωρία!

Συμβουλή 2: Μην ανοίγετε τη φυσική σας απόχρωση περισσότερο από δύο τόνους

Ακόμη και στο κομμωτήριο, οι ριζικές αλλαγές δεν είναι εύκολη υπόθεση. Έτσι οι hair colorists ακολουθούν πάντα αυτόν τον κανόνα και κάνουν τις αλλαγές σταδιακά.

Εάν, παρόλα αυτά, επιθυμείτε μία μεγάλη αλλαγή και είστε αρκούντως τολμηρή… δοκιμάστε να βάψετε τα μαλλιά σας ξανά, σε απόσταση δύο εβδομάδων, για να το πετύχετε.

Συμβουλή 3: Επιλέξτε το κατάλληλο χρώμα για το δέρμα σας

Ένα χρώμα μαλλιών για να σας κολακεύει, δεν πρέπει να σας μεγαλώνει, να δείχνει ξένο ή να κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται χλωμό. Για να μάθετε ποια απόχρωση ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα σας, ακολουθήστε τις συμβουλές της Eddie Arthur Salon με έδρα τη Νέα Υόρκη:

«Κρατήστε ένα ασημένιο φύλλο δίπλα στο πρόσωπό σας, και ακολούθως ένα χρυσό φύλλο. Έτσι, θα μπορέσετε  να δείτε ποιο αντανακλά καλύτερα στο δέρμα σας».

Ο κανόνας λέει ότι πρέπει να επιλέξετε μια απόχρωση συμπληρωματική με το δέρμα σας και όχι ταυτόσημη. Για παράδειγμα, αν έχετε ροζ ή ζεστούς τόνους δέρματος και επιλέξετε ένα χάλκινο χρώμα, ο συνδυασμός αυτών των δύο θα σας δείχνει άχρωμη.

Συμβουλή 4: Μην παρασύρεστε από την εικόνα στο κουτί συσκευασίας!

Φανταστείτε να φοράτε ένα φόρεμα κάθε μέρα για μήνες. Θα το επιλέγατε μόνο με βάση το πώς φαίνεται στο μοντέλο που το διαφημίζει; Σε καμία περίπτωση!

Δείτε Επίσης
Πώς να δείχνετε πιο νέα

Το ίδιο ισχύει και για την απόχρωση των μαλλιών σας. Αυτό που απεικονίζεται στη συσκευασία μπορεί να μην είναι απαραίτητα το χρώμα που πρόκειται να πετύχετε. Για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να είστε πολύ προσεχτική,  τόσο στην απόχρωση όσο και στον τόνο.

Λάβετε υπόψη ότι το τελικό χρώμα μπορεί να επηρεαστεί από οποιαδήποτε βαφή ή θεραπείες που ίσως έχουν ήδη εφαρμοστεί στα μαλλιά σας.

Συμβουλή 5: Μην βάφετε κατεστραμμένα μαλλιά

Αν τα μαλλιά σας έχουν υποστεί ζημιά από διάφορες αιτίες, αν οι άκρες είναι αφυδατωμένες και έχουν ψαλίδα, τότε βάφοντας και μάλιστα μόνη σας τα μαλλιά σας το αποτέλεσμα θα μοιάζει ξεφτισμένο και λάθος.

Η εφαρμογή βαφής σε μαλλιά με προβλήματα είναι αρκετά δύσκολη, καθώς οι τρίχες δεν απορροφούν τη βαφή ομοιόμορφα.

Συμβουλή 6: Χρησιμοποιήστε προϊόντα από την ίδια μάρκα

Οι εταιρείες δημιουργούν τα προϊόντα τους για να μπορούν να συνδυαστούν σωστά και να σας δώσουν συνολικά ένα τέλειο αποτέλεσμα. Έτσι, όταν αναμειγνύετε διαφορετικές μάρκες στη βαφή, στις ρίζες ή σε ρεφλέ, διακινδυνεύετε οι φόρμουλες να μην κατανέμονται ομοιόμορφα και το αποτέλεσμα να είναι… δραματικό!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.