Ο ρομαντισμός σκοτώνει τον – αντρικό – έρωτα!

Ο ρομαντισμός σκοτώνει τον - αντρικό - έρωτα!

Κανονίζετε να περάσετε ένα βράδυ χαζεύοντας κάποια ταινία κουκουλωμένοι στον καναπέ… Αν θέλετε την κατάλληλη συνέχεια… βάλτε του να δει ένα ντοκιμαντέρ ή έστω κάτι τολμηρό!

Επιμέλεια: Νικολέτα Γιαννοπούλου

Πόσες φορές δεν θέλετε να δείτε αγκαλιά με τον αγαπημένο σας μια ρομαντική ταινία, με σκοπό να τον κάνετε να νιώσει πιο ερωτευμένος και κατά συνέπεια, μετά, να σας θέλει σαν τρελός. Μέγα λάθος! Νέα επιστημονική έρευνα έδειξε ότι οι  ταινίες συναισθηματικού περιεχομένου, μειώνουν κατακόρυφα την σεξουαλική ορμή και επιθυμία των αντρών.

Στην μελέτη των Ολλανδών επιστημόνων – που δημοσιεύτηκε στο  Archives of Sexual Behavior – συμμετείχαν 86 άντρες και 78 γυναίκες,  οι οποίοι είδαν τρία βίντεο: ένα ζευγάρι να κάνει σεξ, ένα “βαρετό” ντοκιμαντέρ για την ιστορία της Αγγλίας και το περίφημο φιλί που αντάλλαξαν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Κέιτ Γουίνσλετ στον «Τιτανικό» μαζί με μία ρομαντική σκηνή από την “Ανήθικη πρόταση”.

Όλοι σχεδόν οι άντρες ανέφεραν ότι ένιωσαν σεξουαλική διάθεση μετά το πορνογραφικό βίντεο αλλά και το ιστορικό ντοκιμαντέρ (!), παρά μετά την προβολή σκηνών από τον «Τιτανικό». Οι γυναίκες φυσικά, απάντησαν το αντίθετο.

“Αυτό συμβαίνει επειδή οι άντρες χρειάζονται περισσότερη οπτική διέγερση για να ενισχυθεί η σεξουαλική τους ορμή, ενώ είναι “προγραμματισμένοι να αναπαράγονται με πολλές συντρόφους” εξήγησαν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, μιλώντας στο Yahoo! Health.

Δείτε Επίσης
Τα πιο ρομαντικά ζώδια, σύμφωνα με τους αστρολόγους

Οι γυναίκες από την άλλη, δεν έχουν ανάγκη από οπτικά ερεθίσματα για να νιώσουν ερωτική επιθυμία και η  σεξουαλικότητά τους εξαρτάται  από την ίδια τη σχέση με τον σύντροφό τους.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα δείτε μαζί ταινία, προτιμήστε κάτι τολμηρό ή ακόμα και ντοκιμαντέρ για την… αναπαραγωγή της φτέρης! Οτιδήποτε άλλο από μελό συναισθηματικές ταινίες, οι οποίες τελικά σκοτώνουν τον έρωτα!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.