Έντονη εφίδρωση: Το πρόβλημα του καλοκαιριού

Έντονη εφίδρωση: Το πρόβλημα του καλοκαιριού

Όσο το θερμόμετρο ανεβαίνει, ο ιδρώτας ξεχειλίζει από το σώμα μας! Πώς θα καταπολεμήσουμε το φαινόμενο που μας ταλαιπωρεί, διατηρώντας την άνεση και τη  φρεσκάδα που απολαμβάνουμε μετά το ντους;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η έντονη εφίδρωση μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα και αμήχανα τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, ενώ παράλληλα κλονίζει την αυτοπεποίθησή μας δημιουργώντας μας έντονη ανησυχία και άγχος.

Ακόμα και εάν έχουμε δοκιμάσει τα περισσότερα αντιιδρωτικά σπρέι, roll-on και ζελ είναι πολύ πιθανόν, ο ιδρώτας μας να εξακολουθεί να ρέει… Για να καταφέρουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα του καλοκαιριού, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσδιορίσουμε τον λόγο της παρουσίας του…

Ποια είναι η αιτία της εφίδρωσης;

Το πόσο ιδρώνουμε μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες ή ακόμα, και να αφορά κληρονομικούς παράγοντες. Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι μια επίσκεψη σε ειδικό δερματολόγο.

Μέσα από μια σειρά εξειδικευμένες εξετάσεων, ο δερματολόγος μας θα μας διευκρινίσει αρχικά, εάν ο ιδρώτας που παράγει το σώμα μας είναι κανονικός, υπερβολικός ή χαρακτηρίζεται από κάποιες ανωμαλίες.

Η μη φυσιολογική εφίδρωση προκαλείται από πολλές αιτίες. Ενδέχεται να αφορά συμπτώματα του διαβήτη, διαταραχές του θυρεοειδούς, ορμονικές ανισορροπίες, μεταβολικές ανισορροπίες και άλλα πολλά…

Η σωστή διάγνωση, στη συνέχεια θα μας δώσει και την κατάλληλη θεραπεία. Ο δερματολόγος μας θα εκτιμήσει ανάλογα, βήμα προς βήμα τις αντιδράσεις του σώματός μας, οπότε θα έχουμε και τη μείωση ή και πλήρη εξάλειψη του φαινομένου!

Πιθανές λύσεις

• Το χλωριούχο αλουμίνιο είναι ένα δραστικό συστατικό για την αντιμετώπιση του ιδρώτα. Αποτελεί κύριο στοιχείο σε ορισμένες αποσμητικές προτάσεις που πωλούνται στα φαρμακεία, οπότε μπορεί να είναι η πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση του προβλήματος από τον δερματολόγο μας.

Δείτε Επίσης
Σετ σεντόνια Garland από 100% βαμβάκι και 144 κλωστές, NEF NEF Homeware

– Εφαρμόζεται τοπικά  και έχει την ιδιότητα να μειώνει τη δράση των ιδρωτοποιών αδένων.

Η νευροτοξίνη, εκτός από τη χρήση της στην κοσμητική ιατρική, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική και στην καταπολέμηση της υπερίδρωσης.

Εγχέεται ενδοδερμικά, κατόπιν τοπικής αναισθησίας από τον δερματολόγο μας, μπλοκάροντας τα σημεία που ευθύνονται για την εφίδρωση. Η θεραπεία εφαρμόζεται ανάλογα, στις μασχάλες, στις παλάμες, στα πέλματα των ποδιών, στο μέτωπο, στο άνω χείλος ή ακόμα και στο τριχωτό της κεφαλής.

– Μη επεμβατική, ανώδυνη μέθοδος με αποτελέσματα που διαρκούν από 4-6 μήνες.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.