Τα παιδιά δεν βαριούνται πια! Τα σημερινά παιδιά έχουν άγχος!

Τα παιδιά δεν βαριούνται πια! Τα σημερινά παιδιά έχουν άγχος!

Στη σύγχρονη εποχή, τα παιδιά μεγαλώνουν σε έναν κόσμο συνεχούς διέγερσης και άμεσης ικανοποίησης. Με πρόσβαση σε πολλές ψηφιακές συσκευές και ατελείωτες ροές περιεχομένου, τα παιδιά σήμερα σπάνια έχουν την ευκαιρία να βιώσουν πλήξη. Ωστόσο, ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια θετική εξέλιξη, πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτή η συνεχής διέγερση μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε αυξημένο άγχος στα παιδιά.

Επιμέλεια: Μαρία Καλοπούλου

Ένας λόγος για αυτό είναι ότι η συνεχής ανάγκη για ψυχαγωγία μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση εξάρτησης από εξωτερικές πηγές διέγερσης. Τα παιδιά μπορεί να συνηθίσουν τόσο πολύ τη διασκέδαση που νιώθουν άγχος ή χαμένα χωρίς να έχουν συνεχώς κάποια απασχόληση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια αίσθηση υπερδιέγερσης ή ακόμα και πανικού, όταν αναγκάζονται να καθίσουν ακίνητα, να μην κάνουν τίποτα ή να περιμένουν κάτι.

Επιπλέον, ο συνεχής καταιγισμός πληροφοριών και ψυχαγωγίας μπορεί να οδηγήσει σε μια αίσθηση υπερβολής. Τα παιδιά μπορεί να αισθάνονται ότι χάνουν κάτι ή ότι υπάρχει πάντα κάτι άλλο που θα μπορούσαν να κάνουν. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση πίεσης για συνεχή απασχόληση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε άγχος.

Επιπλέον, το περιεχόμενο που καταναλώνουν τα παιδιά μπορεί επίσης να συμβάλει σε συναισθήματα άγχους. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικότερα, μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση σύγκρισης και πίεσης ότι πρέπει να ομοιάζουν με τους συνομηλίκους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα ανεπάρκειας ή άγχος για ότι δεν είναι επαρκή με τις απαιτήσεις των καιρών.

Εν ολίγοις, ενώ μπορεί να φαίνεται ως θετική εξέλιξη ότι τα παιδιά σήμερα σπάνια βιώνουν πλήξη, η συνεχής ανάγκη για διέγερση μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε αυξημένο άγχος.

Δείτε Επίσης
6 λόγοι που οι νάρκισσοι άνδρες προτιμούν τις δυναμικές γυναίκες

Είναι σημαντικό για τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν οθόνες ή συνεχή ψυχαγωγία και να δημιουργούν ένα περιβάλλον που υποστηρίζει μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης.

Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά μπορούν να μάθουν να αισθάνονται άνετα με τα διαλείμματα από οτιδήποτε και να αναπτύξουν μια αίσθηση εσωτερικής ηρεμίας που μπορεί να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν το άγχος και το στρες.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.