Άστεγοι σε ρόλο ξεναγών!

Άστεγοι σε ρόλο ξεναγών!

Το πρόγραμμα ξεκίνησε δειλά το 2010, αλλά φέτος γνωρίζει πλέον πολύ μεγάλη επιτυχία. Λονδρέζοι, πρώην ή και νυν άστεγοι προσφέρουν ξεναγήσεις στο Λονδίνο για όσους θέλουν να δουν με διαφορετικό μάτι τη βρετανική πρωτεύουσα.

Τα Unseen Tours που περιλαμβάνουν γειτονιές, όπως το Brick Lane, το Camden και το Covent Garden έχουν ήδη βραβευθεί πολλάκις από το 2010 τόσο για την ιδέα όσο και για το έργο που προσφέρουν. Όταν ξεκίνησαν η συμμετοχή ήταν μόλις 400 άτομα, ενώ σήμερα ξεπερνούν τους 3.000 μόνο το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς, που έχουν ξεναγηθεί στο Λονδίνο από άστεγους.

Αυτά τα τουρ έχουν σκοπό να «δείξουν κάτι διαφορετικό» και να προσφέρουν «μία άλλη οπτική» σε διάφορες γειτονιές της πόλης. Για παράδειγμα, η ξενάγηση στο Brick Lane διαρκεί 45 λεπτά και υπόσχεται να σας βάλει στα άδυτα της γειτονιάς του Τζακ του Αντεροβγάλτη αλλά και να προβάλλει πώς η περιοχή έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια από μία φτωχογειτονιά γεμάτη εγκληματικότητα στην πιο πολυπολιτισμική περιοχή του Λονδίνου.

Η βόλτα στο Covent Garden περιλαμβάνει ιστορίες για τα φαντάσματα της πιο θεατρόφιλης περιοχής του Λονδίνου αλλά και σας δείχνει τα απομεινάρια από τα υπόγεια παλιά λουτρά, ή θα σας διηγηθεί τη μυστήρια γάτα φιλοξενούμενη του διάσημου ξενοδοχείου Savoy.

Η ελπίδα, όπως λένε οι ξεναγοί, είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν να κατανοήσουν τη θέση των αστέγων, να δουν με διαφορετική ματιά το πρόβλημα, αλλά και να συνειδητοποιήσουν ότι είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε καθέναν από εμάς για διάφορους λόγους.

Δείτε Επίσης
Η νέα εποχή των super yachts

Ανάλογες ξεναγήσεις από άστεγους ή πρώην άστεγους γίνονται πλέον στο Μπαθ και στη Βαρκελώνη.

Για περισσότερες πληροφορίες: sockmobevents.org.uk

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.