Sophia: Η ελληνική δημιουργικότητα ανθεί!

Sophia: Η ελληνική δημιουργικότητα ανθεί!
Sophia: Η ελληνική δημιουργικότητα ανθεί!
Η σειρά Eternity Today έχει δημιουργηθεί από την Ελληνίδα ντηζάινερ Αλεξάνδρα, η οποία εμπνεύσθηκε την πρώτη σειρά Sophia, από τη σοφία, την ομορφιά, το συναίσθημα και τον χαρακτήρα και δημιούργησε μοναδικά μοντέρνα χειροποίητα αντικείμενα
Η Αφροδίτη της Μήλου γίνεται… υπέροχοι βιβλιοστάτες συμπυκνώνοντας την έννοια του έρωτα και της ομορφιάς!
Κεριά σε κομψά γυάλινα βάζα με τα λεπτεπίλεπτα αρώματά τους, μας μεταφέρουν στην καθημερινότητά μας την έννοια της αρμονίας, της έκστασης ή της ουτοπίας // Κούπες, πιάτα και άλλα αντικείμενα για το τραπέζι μας +3
Προβολή Φωτογραφιών
Sophia: Η ελληνική δημιουργικότητα ανθεί!

Ελληνικό ντηζάιν, χειροποίητα αντικείμενα, εμπνευσμένα από την ομορφιά, την τέχνη, τη φιλοσοφία και τον πανάρχαιο ελληνικό πολιτισμό η Sophia Enjoy Thinking γίνεται πρεσβευτής της ελληνικότητας και κατακτά τον κόσμο! Άλλωστε, τα υπέροχα αντικείμενα πωλούνται ήδη στο Λούβρο και στο Βρετανικό Μουσείο. 

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Πολύ καιρό τώρα πιστεύω ότι η ελληνική δημιουργικότητα και η ελληνική επιχειρηματικότητα είναι τα στοιχεία εκείνα που θα μας βγάλουν από το τέλμα. Έτσι, κάθε φορά που συναντώ τα θαυμάσια πράγματα που κάποιοι Έλληνες πραγματοποιούν και προωθούν, αισθάνομαι αισιοδοξία και φυσικά θέλω να τα υποστηρίξω. 

Μία τέτοια περίπτωση ήταν και η πρώτη επαφή μου πριν λίγο καιρό με τα αντικείμενα των συλλογών Sophia Enjoy Thinking. Μία σειρά που συνεχώς αναπτύσσεται και εντυπωσιάζει: Γλυπτά, βιβλιοστάτες, μαξιλάρια, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, κοσμήματα, τσάντες και T-shirt, καθένα με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ομορφιά και… πολιτιστική πρόταση! 

Μιλήσαμε με τη Ραλλού Γρηγοροπούλου, εκ μέρους της ομάδας Sophia Enjoy Thinking και μας εξήγησε για το όλο εγχείρημα. 

– Πώς προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας του brand Sophia; Ποιος είναι ο εμπνευστής ή ποια η πηγή έμπνευσης;

Η Sophia Enjoy Thinking είναι μία δημιουργική πρωτοβουλία που στοχεύει στην  ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Προέκυψε από την ανάγκη να αναδείξουμε την όμορφη πλευρά της χώρας μας μέσα από δημιουργικούς τρόπους έκφρασης. Κύρια πηγή έμπνευσης είναι η πολύτιμη κληρονομία της αρχαίας Ελλάδας, τα σοφά ρητά των φιλοσόφων και τα μαγευτικά αγάλματα. Επιλέξαμε εκείνα τα οποία μας ενέπνευσαν και μας έκαναν να σκεφτούμε και να συλλογιστούμε.

– Πόσο καιρό έχει δημιουργηθεί;

Η Sophia Enjoy Thinking γεννήθηκε το 2014 και από τότε εξάγει «Ελλάδα». Τα προϊόντα της Sophia βρίσκονται σε πολλά καταστήματα και μουσεία σε όλο τον κόσμο, όπως το Βρετανικό Μουσείο και το Λούβρο. Από φέτος παρουσιάζουμε την Sophia σε κάποια καταστήματα και στην Ελλάδα.

– Ποιος είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας;

Ο σκοπός της Sophia είναι να αναδείξει ιστορίες του χτες στο σήμερα μέσα από μία μεγάλη γκάμα προϊόντων σύγχρονου design. Όλα τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα στην Ελλάδα και στην πλειονότητά τους χειροποίητα, καθώς στοχεύουμε στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στην αναβάθμιση της έννοια του σουβενίρ σε πολιτιστικό δώρο.

– Μπορούμε να έχουμε κάποια ονόματα καλλιτεχνών που συμμετέχουν;

Πίσω από την Sophia βρίσκεται μια εταιρεία με εμπειρία 45 ετών στον χώρο του σπιτιού και της διακόσμησης και μια ταλαντούχα ομάδα από διάφορους σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, βιοτέχνες, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες με κοινούς στόχους, ηθικές αξίες, πάθος, θαυμασμό και αγάπη για τη χώρα μας και την ιστορία της. Η Sophia Enjoy Thinking έχει συντελέσει εξωτερικές συνεργασίες με τους We Design και τη Χριστίνα Μόραλη.

Δείτε Επίσης
Τα φυτά και τα λουλούδια δίνουν το στίγμα τους σε ένα καλόγουστο και με άποψη σπίτι

– Ποια είναι η υποδοχή μέχρι τώρα;

Παρόλο που η Sophia δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να προωθήσει την όμορφη πλευρά της Ελλάδος με επιτυχία εντός αλλά κυρίως εκτός του τειχών.

Έχοντας συμμετάσχει 4 φορές στην έκθεση Maison & Objet στο Παρίσι, έχουμε καταφέρει να εξάγουμε τον ελληνισμό σε διάφορες αγορές σε όλο τον κόσμο από την Ευρώπη και την Αμερική έως την Κίνα και την Αυστραλία.

Η αγάπη και υποστήριξη που λαμβάνουμε καθημερινά από όλο τον κόσμο είναι η κινητήριος δύναμη που μας ωθεί να σκεφτόμαστε και να δημιουργούμε.

– Πού μπορούμε να τα βρούμε;Όλα τα προϊόντα της Sophia μπορείτε να τα βρείτε στο http://www.sophia.com.gr

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.